Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Αλεξανδρούπολη. Πολίτες ζητούν να γίνει πάρκο ο χώρος δίπλα στο Στρατόπεδο Γιαννούλη

 
Πολίτες ζητούν να γίνει πάρκο ο χώρος δίπλα στο Στρατόπεδο Γιαννούλη
 
Τη δημιουργία πάρκου στο δεντροφυτεμένο τμήμα του Στρατοπέδου Γιαννούλη, το οποίο εντάχθηκε πλέον στον ιστό της πόλης μετά τη διάνοιξη του περιφερειακού δρόμου, ζητούν πολίτες της Αλεξανδρούπολης
 
Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομάδας Δράσης Πολιτών "Πάρκο να γίνει" με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη στο γραφείο του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης προτάθηκε η δημιουργία πάρκου στο ήδη δεντροφυτεμένο τμήμα του Στρατοπέδου Γιαννούλη, το οποίο εντάχθηκε πλέον στον ιστό της πόλης αφού έχει αποκοπεί από το υπόλοιπο στρατόπεδο μετά τη διάνοιξη του περιφερειακού δρόμου.

Έτσι στον χώρο αυτό θα δίνεται η ευκαιρία σε όσους περπατούν ή αθλούνται στον περιφερειακό, να ξεκουράζονται ή και να ασκούνται στα όργανα γυμναστικής που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν εντός του χώρου.

Τη διεκδίκηση για τη χρήση του χώρου αυτού ως πάρκου διευκολύνει το γεγονός ότι πριν λίγα χρόνια (με σχετική αίτηση της ομάδας δράσης) χαρακτηρίστηκε από το Δασαρχείο ως δασική έκταση.

Οι πολίτες ζήτησαν ακόμη να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί η εμβληματική βελανιδιά που υπάρχει στο τέλος της οδού Παπαναστασίου (του δρόμου της λαϊκής αγοράς), λίγο πριν αυτή καταλήξει στον κυκλικό κόμβο.
 
Προτάθηκε επίσης, να τοποθετηθούν παγκάκια και να γίνει κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου ώστε να γίνει χρηστικός προς όφελος των πολιτών.

Σύμφωνα με τους πολίτες που συμμετείχαν στη συνάντηση, ο κ. Λαμπάκης κράτησε θετική στάση καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης και μάλιστα όχι μόνο συμφώνησε με τη χρησιμότητα των παραπάνω προτάσεων, αλλά πρόσθεσε ότι και ο ίδιος προσωπικά θα φροντίσει για την υλοποίησή τους.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου