Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Η «Κοιλάδα του Θανάτου» στην Καλιφόρνια μετατρέπεται πάλι σε «κόλαση ζέστης»

 
 
Τους 53 βαθμούς κελσίου ή διαφορετικά του 127 βαθμούς Φάρεναϊτ αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία
 
Η θερμοκρασία στην Κοιλάδα του Θανάτου στην ανατολική Καλιφόρνια και Αριζόνα αναμένεται να φθάσει τους 53 βαθμούς Κελσίου (127 βαθμούς Φάρεναϊτ) αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο μετεωρολόγος της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Καιρού, Τομ Φίσερ.

Η ακραία θερμοκρασία, αποτέλεσμα της υψηλής βαρομετρικής πίεσης που έχει εγκατασταθεί πάνω από την περιοχή Φορ Κόρνερς (Four Corners), στα σύνορα τεσσάρων πολιτειών, έχει ήδη ανεβάσει και τις θερμοκρασίες πάνω από τα συνήθη όρια σε όλη την περιοχή των νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ οι χειρότερες μέρες προβλέπτονται να είναι η σημερινή και η αυριανή.

Ο Φίσερ δήλωσε ότι η άνοδος, παρότι μπορεί να δημιουργήσει θερμοκρασίες-ρεκόρ σε ορισμένες περιοχές, αποτελεί μέρος ενός κυκλικού συστήματος και δεν είναι αποτέλεσμα κλιματικής αλλαγής ή άλλου ασυνήθιστου φαινομένου.

Οι θερμοκρασίες αναμένονται να μειωθούν στο τέλος της εβδομάδας κατά 2,5-5 βαθμούς Κελσίου, αλλά ακόμα και στο Σαν Φρανσίσκο, που συνήθως είναι πιό δροσερά, η θερμοκρασία έφθασε τους 31 βαθμούς Κελσίου (88 βαθμούς Φάρεναϊτ).

Η Κοιλάδα του Θανάτου θεωρείται το θερμότερο μέρος των ΗΠΑ. Η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων ανάρτησε προειδοποιήσεις στην ιστοσελίδα της για την άνοδο της θερμοκρασίας, καθώς και οδηγίες προφύλαξης, που περιλαμβάνουν την αποφυγή αναρρίχησης μετά τις 10:00 το πρωί.

Η αεροπορική εταιρεία American Airlines προειδοποίησε τους επιβάτες που θα πετάξουν από ή προς το αεροδρόμιο του Φίνιξ στην Αριζόνα ότι η έντονη θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία των κινητήρων των αεροπλάνων και να δημιουργήσει καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων. Πρόσθεσε ότι οι επιβάτες σε πτήσεις με αφίξεις ή αναχωρήσεις μεταξύ των ωρών 3 μ.μ. και 6 μ.μ. τοπικής ώρας μπορούν να αλλάξουν πτήσεις χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.



πηγή: http://www.newsbeast.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου