Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Ένας απρόσκλητος επισκέπτης στο Καταφύγιο

 
 
Ένα ασυνήθιστο περιστατικό κλήθηκε να διαχειριστεί την Τετάρτη 14 Μαΐου η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Κατά τον καθιερωμένο πρωινό έλεγχο του χώρου του Καταφυγίου οι φροντιστές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ εντόπισαν έναν απρόσμενο επισκέπτη. Απρόσμενος, τόσο γιατί το Καταφύγιο είναι κλειστό για τους επισκέπτες κάθε Τετάρτη, αλλά και γιατί ο επισκέπτης ήταν μία... αρκούδα!

Επρόκειτο για μία ελεύθερη ενήλικη αρσενική αρκούδα, η οποία στη διάρκεια της νύχτας κατάφερε να σκαρφαλώσει από την εξωτερική περίφραξη και στη συνέχεια να εγκλωβιστεί στον περιβάλλοντα χώρο του Καταφυγίου καθώς δεν μπορούσε να μπει μέσα στο χώρο όπου φιλοξενούνται οι υπόλοιπες αρκούδες, όσο και αν αυτός ήταν ο σκοπός της. Άλλωστε το δάσος του Νυμφαίου αποτελεί φυσικό βιότοπο αρκούδας.

Πιθανότατα την αρκούδα προσέλκυσαν εντός του Καταφυγίου η μυρωδιά από τα φρούτα και τα λαχανικά που αποθηκεύονται για το τάισμα, αλλά και η παρουσία των θηλυκών αρκούδων, καθώς τώρα διανύουμε και την αναπαραγωγική περίοδο.

Η ΟΑΕ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κινητοποιήθηκε άμεσα ώστε να απομακρύνει με ασφάλεια τον... εισβολέα. Αφού οι προσπάθειες να αποχωρήσει δεν είχαν αποτέλεσμα, η ΟΑΕ προχώρησε στην αναισθητοποίηση του αρκούδου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο δάσος του Νυμφαίου όπου και ξύπνησε έπειτα από λίγη ώρα.

Στον Νίκο, όπως ονομάστηκε η αρκούδα, τοποθετήθηκε πομπός και έτσι η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα μπορεί να παρακολουθεί για ερευνητικούς σκοπούς τις κινήσεις του για τα προσεχή 1-2 χρόνια.

Το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας παραμένει ανοικτό και στη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι επισκέπτες μπορούν να το επισκέπτονται το Καταφύγιο Σαββατοκύριακα αλλά και καθημερινά (εκτός Τετάρτης) 10.00-16.30 (Ώρες ξεναγήσεων: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30).

Περισσότερες πληροφορίες για τους επισκέπτες και για ραντεβού στο 23860 41500.



πηγή: http://www.arcturos.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου