Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ζητούν να μάθουν αν στο Αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» κατ’ εντολή Fraport εκτελέστηκαν 3 σκυλιά

 
Ζητούν να μάθουν αν στο Αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» κατ’ εντολή Fraport εκτελέστηκαν 3 σκυλιά
 
Εδώ και μέρες στην Καβάλα ακούγεται ότι στο Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», που ιδιωτικοποιήθηκε και πλέον ανήκει στην γερμανική Fraport, πριν από μερικές μέρες εκτελέστηκαν τρία σκυλιά, (ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής προσγείωση και απογείωση των αεροπλάνων άραγε;). Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» το οποίο ζητάει επίσημη ενημέρωση, από την ιδιοκτήτρια εταιρία καθώς σύμφωνα με δικές του πληροφορίες η δολοφονία των ζώων έγινε στον χώρο στάθμευσης, εκτός δηλαδή της περίφραξης του αεροδρομίου και ως εκ τούτου δεν τέθηκε θέμα ασφάλειας των πτήσεων. Όμως ακόμα και αν ένα τέτοιο νόμιμο έγκλημα (προβλέπεται από τον κανονισμό για λόγους ασφάλειας) θα πρέπει να είναι ο ύστατος τρόπος - και αφού εξαντληθούν όλα τα άλλα μέσα - απομάκρυνσης των ζώων από τον διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για το καλό όλων. Δυστυχώς αυτόπτες μάρτυρες δεν έχουν εμφανιστεί να καταθέσουν στην Αστυνομία αυτό που συζητιέται ότι συνέβη, γι' αυτό και το σωματείο ζητάει επισήμως απαντήσεις και από εκείνους που γνωρίζουν να καταγγείλουν το έγκλημα.
 
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση του φιλοζωικού φορέα

«Το φιλοζωικό σωματείο Καβάλας “Αίσωπος” θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες αυτής της πόλης, και όχι μόνο, για ένα αποτρόπαιο γεγονός που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Χρυσουπόλεως της Καβάλας που ανήκει στην εταιρία Fraport, στις 11/05/17 και ώρα 23:00. Ενημερωθήκαμε από γνωστή επιχειρηματία της πόλης της Καβάλας, ότι το βράδυ εκείνο, μετά από ενημέρωση που είχε λάβει και η ίδια, εκτελέστηκαν εν ψυχρό με καραμπίνα τρία (3) σκυλιά του αεροδρομίου τα οποία ζούσαν χρόνια εκεί και τα οποία φρόντιζαν φιλόζωοι και υπάλληλοι του αεροδρομίου.
 
Τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα όπως και η οργή μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πρώτα από την εταιρεία Fraport να μας πει αν γνωρίζει ή αν έχει σχέση με το περιστατικό γιατί από όσο ξέρουμε το αεροδρόμιο φυλάσσετε και σίγουρα υπάρχουν μάρτυρες για το συγκεκριμένο έγκλημα. Αυτές είναι τεχνικές που στο παρελθόν κάποιοι δήμοι της χώρας υιοθετούσαν για να λύσουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Ελπίζουμε να μη συμβαίνει το ίδιο και τώρα. Ήδη η επιχειρηματίας, με την οποία είμαστε σε επικοινωνία, έχει προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβούμε και εμείς μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του N. 4039/12 ως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 46 του Ν. 4235/14, η κακοποίηση ζώου είναι αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο. Στόχος μας είναι να βρούμε ποιός ευθύνεται για την πράξη αυτή και να προλάβουμε να συμβούν παρόμοιες πράξεις στο μέλλον. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης της Καβάλας αλλά και της χώρα, φιλόζωους και μη, να εναντιωθούν απέναντι σε τέτοιες πράξεις. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενωθούμε για να προστατεύουμε τα αδέσποτα από τέτοιου τύπου εγκλήματα. Παρακαλείστε όλοι να γνωστοποιήσετε το συγκεκριμένο θέμα κάνοντας κοινοποιήσεις και να σταθείτε στο πλευρό τόσο το δικό μας όσο και της επιχειρηματίας στο επόμενο διάστημα όπου θα ακολουθηθεί η νομική οδός.

Με εκτίμηση
ΔΣ Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας
“Αίσωπος”».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου