Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Τα καπνά μένουν στα χωράφια από έλλειψη εργατών

 
 
Τον κίνδυνο να μείνουν ασυγκόμιστα ως και 9.000 στρέμματα, σε σύνολο 25.000 στρεμμάτων της φετινής σοδειάς τους, επισημαίνουν με σημερινή τους επιστολή προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο πρόεδρος του Αγροτικού καπνικού συνεταιρισμού, «Εμμανουήλ Παπάς», Μόσχος Παπαδόπουλος και ο επικεφαλής του στη Βισάλτη, Μιχάλης Τσερβίστας.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, η μη εξεύρεση εξειδικευμένων εργατικών χεριών για τη συγκομιδή του καπνού, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους εγκατάλειψης της καλλιέργειας, τόσο στο Νομό Σερρών, όσο και σε άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας και στο πλαίσιο αυτό τονίζουν, ότι είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα στους καπνοπαραγωγούς να απασχολούν πολίτες της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ για έξι μήνες, με τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα και χωρίς πολύπλοκες, γραφειοκρατικές και με οικονομικό κόστος διαδικασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επικεφαλής των δύο φορέων, ζητούν να τρέξει με γοργό ρυθμό η έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα ξεκαθαρίζει πλέον τη διαδικασία απασχόλησης των εργατών γης τρίτων χωρών.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου