Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Τεχνικό φυλλάδιο πρόληψης ζημιών από είδη της άγριας πανίδας

 
 
Το πρόγραμμα «Καινοτομίες Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων – Πρόγραμμα After-LIFE», στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, εξέδωσε και κυκλοφορεί τεχνικό φυλλάδιο 36 σελίδων, με τίτλο: «Τεχνικό φυλλάδιο πρόληψης ζημιών από είδη της άγριας πανίδας».

Το έντυπο, βασισμένο στον ομότιτλο τεχνικό οδηγό του προγράμματος, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016, παρουσιάζει συνοπτικά και με απλό τρόπο τις εναλλακτικές μεθόδους αντιμετώπισης ζώων που θεωρούνται «ενοχλητικά» ή «επιβλαβή» από τους πολίτες.

Το φυλλάδιο περιέχει ακόμα συνοπτική αναφορά στη νομοθεσία που διέπει τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, στις αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων στο θέμα υπηρεσιών, στη διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος πολίτης σε περίπτωση που εντοπίσει δηλητηριασμένα δολώματα (ενδεικτικά) και στις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών κατοικιδίων.

Ο αναγνώστης θα έχει επίσης την ευκαιρία να γνωρίσει τον τρόπο λειτουργίας της Κρητικής Ομάδας Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ) αλλά και τις βασικές αρχές παροχής πρώτων βοηθειών σε δηλητηριασμένα ζώα.

Το τεχνικό φυλλάδιο διατίθεται δωρεάν από την Έκθεση του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου, κόλπος Δερματά) ενώ το ηλεκτρονικό αρχείο (εκτυπώσιμο αρχείο pdf. σε χαμηλή ανάλυση) βρίσκεται στο σύνδεσμο:
     http://www.nhmc.uoc.gr/sites/default/files/announcements/filadio_epivlavon_final_low_resolution.pdf .
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου