Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Έπεσε στα 12-15 λεπτά το καρπούζι της Ηλείας

 
 
Η αυξημένη παραγωγή συμπιέζει τις τιμές προς τα κάτω
 
∆ιάπλατα άνοιξαν φέτος το δρόµο για εξαγωγές η πρωιµότητα και τα υψηλά brix για τα καρπούζια Τριφυλίας και ως αποτέλεσµα έφτασαν στο 90% οι εξαγωγές στην Ευρώπη. Στο θετικό αυτό κλίµα προστέθηκαν και οι υψηλές θερµοκρασίες στην Ευρώπη που αύξησαν τη ζήτηση την κατάλληλη στιγµή, όπως λένε στην "Agrenda" παραγωγοί από την περιοχή.
 
Από την άλλη, στην Ηλεία -που τώρα βρίσκεται στο φουλ η συγκοµιδή- βλέπουν οι παραγωγοί την αυξηµένη προσφορά να πιέζει τις τιµές στο χαµηλό εύρος των 12-15 λεπτών το κιλό, τη στιγμή που στην αρχή της παραγωγής οι τιμές ήταν πολύ ικανοποιητικές και κυμαίνονταν από 25-35 ευρώ. Ωστόσο η μεγάλη παραγωγή καρπουζιού στην Ηλεία που φέτος ευνοήθηκε από τις καιρικές συνθήκες, συμπιέζει τώρα τις τιμές, όπως και τα καρπούζια Ιταλίας που βγήκαν κι αυτά στην αγορά. 

«Μέσα σε µια εβδοµάδα έπεσε η τιµή. ∆εν αγοράζουν για λίγο οι έµποροι πανικοβάλλονται οι παραγωγοί και πωλούν χαµηλά. Βγήκαν και τα καρπούζια από Ιταλία και πιέστηκε κι άλλο η αγορά», λέει ο παραγωγός από την Ηλεία, Π. Κόλλιας.
 


Για µια εξαιρετική χρονιά τόσο όσον αφορά την ποιότητα όσο και για την τιµή κάνει λόγο ο Αντ. Παρασκευόπουλος, διευθυντής της ∆/νση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής (∆ΑΟΚ) Τριφυλίας. «Ήταν σωστός ο προγραµµατισµός από τους εξαγωγικούς φορείς και είχαν καλή συνεργασία µε τους παραγωγούς», καταλήγει ο ίδιος.


πηγή: https://www.ilialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου