Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Κέρκυρα. Μαθητές καθάρισαν παραλία στο Πέραμα!

 
Μαθητές καθάρισαν παραλία στο Πέραμα!
 
Tην παραλία του Αγίου Νικολάου Περάματος, που βρίσκεται απέναντι από το Ποντικονήσι, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 1 Ιουνίου τα παιδιά της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κυνοπιαστών, για να την καθαρίσουν, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος της παιδικής HELMEPA.

Η παραλία αυτή είναι μικρή, αλλά πολύ συχνά επισκέψιμη από τουρίστες και κατοίκους της περιοχής.

Τα παιδιά, αφού φόρεσαν τα γάντια τους, χωρίστηκαν σε ομάδες και με πολύ μεγάλη προσοχή συνέλεξαν και στη συνέχεια κατέγραψαν τα σκουπίδια που βρήκαν στην παραλία. Βρήκαν πολλά πλαστικά μπουκάλια, πώματα και καπάκια από διάφορες συσκευασίες, πλαστικές σακούλες, καλαμάκια, κουτάκια από κονσέρβες, αναπτήρες, κομμάτια από δίχτυα, από πλαστικό, από φελιζόλ και από γυαλί, σχοινιά, πλαστικά γάντια, ακόμη και παπούτσια.
 
Κυν. 3
 
Μετά τον καθαρισμό, διαχωρίστηκαν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα άλλα απορρίμματα και μεταφέρθηκαν στους ανάλογους κάδους της περιοχής.

Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία τα παιδιά διαπίστωσαν ότι δυστυχώς η θάλασσα και οι παραλίες γίνονται πολλές φορές «κάδοι απορριμμάτων» των ανθρώπων, οι οποίοι συχνά δεν υπολογίζουν τις συνέπειες των πράξεων τους.
 
Επίσης, κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε και να προστατεύουμε το περιβάλλον, ιδίως ένα τέτοιο περιβάλλον όπως αυτή η παραλία, που βρίσκεται δίπλα σε ένα πολύ ευαίσθητο οικοσύστημα, αυτό του υδροβιότοπου της λιμνοθάλασσας Χαλικιόπουλου, όπου βρίσκουν καταφύγιο και αναπαράγονται διάφορα είδη πτηνών και ψαριών.

Μέσα από δραστηριότητες σαν αυτή τα σημερινά παιδιά, που αποτελούν τους μελλοντικούς πολίτες του τόπου μας, της χώρας μας θα αποκτήσουν οικολογική συνείδηση και θα ευαισθητοποιηθούν πάνω σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Και θα είναι μεγάλο το όφελος, αν τα ίδια τα παιδιά μάθουν από πρώτο χέρι πως το περιβάλλον που ζούμε είναι αυτό στο οποίο θα χτίσουμε τις όποιες σχέσεις και αναμνήσεις μας και πως πρέπει όχι μόνο να το προστατεύουμε, αλλά και να το φροντίζουμε και να το ομορφαίνουμε γιατί είναι κομμάτι της ζωής μας.

Tην πρωτοβουλία και την επίβλεψη του καθαρισμού της παραλίας, είχε η δασκάλα της Δ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κυνοπιαστών, Αρετή Αλμπανούδη.



πηγή: http://www.kerkyrasimera.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου