Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Το κρητικό κρασί για δεύτερη φορά στο Όσλο της Νορβηγίας


Το κρητικό κρασί για δεύτερη φορά στο Όσλο της ΝορβηγίαςΣτο Όσλο της Νορβηγίας, βρέθηκε για δεύτερη φορά, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete), όπου οργάνωσε εκπαιδευτικό Master Class για το κρητικό κρασί, με επίκεντρο τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού.
 
Η δράση αυτή χρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους και είχε ως βασικό σκοπό την προώθηση των Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. οίνων του νησιού (λευκά, ροζέ, κόκκινα και γλυκά κρασιά).
 
Η παρουσίαση έγινε από τον δημοσιογράφο οίνου και συγγραφέα, Νίκο Μάνεση και τον Οινοποιό και Πρόεδρο Δ.Σ. Δ.Ο.Ν.Η. Νίκο Μηλιαράκη.
 
winesofcreteoslo3
Οι επαγγελματίες στο χώρο του οίνου, γνώρισαν τα σημαντικά οινικά χαρακτηριστικά του νησιού, δοκιμάζοντας παράλληλα 60 ετικέτες με επίκεντρο τις κρητικές ποικιλίες από 19 Οινοποιεία του νησιού. Στο Master Class, παρευρέθηκαν άνθρωποι του Κρατικού Μονοπωλίου εκ των οποίων και ο υπεύθυνος αγορών για την Ελλάδα, εισαγωγείς κρασιού της Νορβηγίας αλλά και δημοσιογράφοι σε σημαντικά περιοδικά οίνου της Νορβηγίας, όπως το Aperitif. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν τα λευκά κρασιά της εσοδείας 2016, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά, την εξαιρετική αυτή χρονιά για τον κρητικό αμπελώνα. Την ίδια στιγμή, η εκδήλωση προβλήθηκε διαδικτυακά μέσα από τα social media του Δικτύου.
 
Οι Οινοποιοί της Κρήτης συνεχίζουν συλλογικά τις ενέργειές τους για την ενίσχυση της εξωστρέφειας αλλά και της φήμης του Κρητικού Αμπελώνα και των οίνων με ονομασία προέλευσης. Επόμενος σταθμός για το κρητικό κρασί, η Νέα Υόρκη, στις 21 Ιουνίου.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου