Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Δημιουργία Δικτύου Εθελοντών Φιλόζωων του Δήμου Αγρινίου

 
 
Ο Δήμος Αγρινίου αντιμετωπίζει, διαθέτοντας σημαντικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, το σοβαρό ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4039/ 2012 και όπως αυτές τροποποιήθηκαν από το ν. 4235/2014 και σύμφωνα με την 178/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς με κύριο μέλημα την προστασία της υγείας και βασικούς άξονες την περισυλλογή, την καταγραφή, τη σήμανση, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, την υιοθεσία και την ενημέρωση των πολιτών.
 
Σημαντικός στόχος του προγράμματος είναι η αλλαγή νοοτροπίας, ώστε να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα κακοποίησης ή εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς, και αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και μαθητών της Α΄ και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμβίωση μαζί τους. Η υιοθεσία των αδέσποτων είναι στις κορυφαίες προτεραιότητες του προγράμματος. Μετά την αποθεραπεία τους τα ζώα υγιή, στειρωμένα, εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα, εάν δεν υιοθετηθούν, επανατοποθετούνται στο φυσικό τους περιβάλλον. Για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς στις 9 και 10 Ιουνίου του 2017 στο Βazaar, που διοργανώνει η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου με τη υποστήριξη του Δήμου, θα συσταθεί και ενεργοποιηθεί δίκτυο εθελοντών φιλόζωων δημοτών Αγρινίου για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαχείρισης και της ευζωία τους με δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης καθώς και προώθησης της υιοθεσίας τους.

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου θα επισκεφθούν τον χώρο μαθητές σχολείων και το απόγευμα στις 19:00 o Αντιδήμαρχος Ιωάννης Φαρμάκης, που έχει την εποπτεία και το συντονισμό των ενεργειών για τη περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, και υπάλληλοι του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής θα ενημερώσουν για τις δράσεις του Δήμου Αγρινίου καθώς και για τη σύσταση του δικτύου εθελοντών. Το bazaar θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο του Δήμου Αγρινίου (παλαιός σταθμός τραίνου) με ώρες λειτουργίας 09:00-22:00. Την αφίσα φιλοτέχνησαν μαθητές του Νηπιαγωγείου Δοκιμίου συμμετέχοντας στον καλλιτεχνικό σχολικό διαγωνισμό με θέμα: «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό» και η οποία επιλέχθηκε μετά από κλήρωση.



πηγή: http://www.agrinioculture.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου