Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ύδρα. Εγκαινιάστηκε το πέτρινο παγκάκι στη μνήμη του Leonard Cohen

 
Εγκαινιάστηκε το πέτρινο παγκάκι στη μνήμη του Leonard Cohen
 
Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος ανθρώπων που λάτρευαν τον σπουδαίο καλλιτέχνη Leonard Cohen, εγκαινιάστηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου στην Ύδρα ένα πέτρινο παγκάκι αφιερωμένο στη μνήμη του. Πάνω από 300 φίλοι του Cohen από διάφορες χώρες του κόσμου συγκεντρώθηκαν γύρω από το παγκάκι για να ζήσουν από κοντά τα αποκαλυπτήριά του.

Στη λιτή εκδήλωση ακούστηκαν ζωντανά δυο τραγούδια του Cohen, από δυο καλλιτέχνες, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο και τους κάλεσε να κάνουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αγαπημένου τραγουδοποιού, τραγουδιστή και ποιητή.

Κατόπιν μίλησε ο Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ύδρας, Λάκης Χρηστίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον καλλιτέχνη, ενώ ο Πρόεδρος του Διεθνούς Φόρουμ φίλων του Cohen συγκινημένος δώρισε από ένα βιβλίο στον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο της Κ.Λ.Υ και άφησε ένα αντίτυπο να δοθεί στον Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Ράππα. Για να κόψουν μετά μαζί οι τρεις τους την κορδέλα των εγκαινίων.

Το παγκάκι βρίσκεται λίγο μετά το Αυλάκι στον δρόμο προς το Καμίνι. Είναι δε σχεδιασμένο από τον Αρχιτέκτονα Γ. Ξύδη, φτιαγμένο με το μεράκι των Υδραίων μαστόρων και αποτελεί δωρεά του Διεθνούς Φόρουμ Φίλων του καλλιτέχνη.

Συγκεκριμένα η Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας ανέλαβε τη διαδικασία και ο Δήμος Ύδρας υλοποίησε τη δημιουργία και τοποθέτηση αυτού του πέτρινου καθίσματος. Ένα παγκάκι που έχει τον συμβολισμό να θυμίζει τον Leonard Cohen να ατενίζει το πέλαγος από το νησί που τόσο αγάπησε και εμπνεύστηκε από αυτό.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της ίδιας μέρας έγινε η
ονοματοδοσία του μικρού δρόμου, που βρίσκεται το σπίτι του Cohen, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι εκδηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο ενός διημέρου αφιερώματος στη μνήμη του αξέχαστου καλλιτέχνη που διοργάνωσαν ο Δήμος Ύδρας και η Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου