Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Γενναία χρηματοδότηση για τα ιστορικά πηγάδια του Σουλίου

 
asouli pigadia
 
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, εντάσσονται στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, 6 νέα έργα στην Περιφέρεια Ηπείρου, με συνολική χρηματοδότηση 25,2 εκατ. ευρώ.

Η υλοποίηση των νέων έργων έχει ως πρωταρχικούς στόχους τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, την άρση της απομόνωσης δυσπρόσιτων περιοχών και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν έργα υποδομών (οδικό δίκτυο), άμεσες παρεμβάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών (περιβάλλον, επισκευή κτιρίων) καθώς και αποκατάσταση σημαντικών πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων.

Ανάμεσα στα νέα έργα είναι η αναστήλωση της οικίας Μπούση στο Σούλι καθώς και η ανάδειξη των ιστορικών πηγαδιών της περιοχής.

Επιπλέον, πολύ σημαντικά έργα για την τοπική οικονομία, αποτελούν η αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής του Σουλίου συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ αλλά και οι βελτιώσεις στην επαρχιακή οδό προς Συρράκο - Καλαρρύτες προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Για την χρηματοδότηση των νέων έργων από εθνικούς πόρους ο κ. Χαρίτσης δήλωσε: «Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για την τοπική οικονομία αλλά και τον πολιτισμό, των έργων αυτών, προχωράμε στην υλοποίησή τους. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, στηρίζουμε όλες τις παρεμβάσεις οι οποίες δημιουργούν αναπτυξιακές προοπτικές για τις τοπικές κοινωνίες, αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά και ενισχύουν την ιστορική μνήμη».
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου