Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Καρδίτσα. Προοπτικές ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στην Αργιθέα

 
 
Το Κ.Π.Ε. («Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) Μουζακίου σε συνεργασία με το Δήμο Αργιθέας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.), τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων (ΠΟΑΣ), προβαίνει στη διοργάνωση ημερίδας – δράσης ευαισθητοποίησης στην περιοχή της ορεινής Αργιθέας την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, με θέμα: «Προοπτικές ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στην ορεινή Αργιθέα».

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αργιθέας και άλλους φορείς. Σκοπός της δράσης είναι αφενός το Κ.Π.Ε. να προσανατολιστεί σε συγκεκριμένες δράσεις ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης για σχετικά θέματα που αφορούν την περιοχή της Αργιθέας, αφετέρου να προκύψουν προτάσεις και δράσεις που οι φορείς μπορούν να αναλάβουν στο πλαίσιο του ρόλου τους για να βελτιώσουν τις υπάρχουσες συνθήκες.

Την ημερίδα, η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό, καλούνται να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί της περιοχής και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων της Αργιθέας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και πολίτες οι οποίοι έχουν αναπτύξει σχετική με το θέμα δράση στην περιοχή. Στο περιθώριο της ημερίδας θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις, προτάσεις και επισημάνσεις.
 
 
Πρόγραμμα
 
10.30 – 11.00 Προσέλευση συμμετεχόντων
11.00 – 11.30 Χαιρετισμοί

11.30 – 12.00 «Συνεργασίες και ανάδειξη της ορεινής πατρίδας – Προβλήματα και προοπτικές», Τσιβόλας Λάμπρος, Δήμαρχος Αργιθέας / Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ»

12.00 – 12.30 «Ο ρόλος της ΑΝ.ΚΑ. στην τοπική ανάπτυξη της ορεινής Αργιθέας»
Μπέλης Βασίλειος, Διευθυντής Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ.)

12.30 – 13.00 «Συμβολή στην ήπια τουριστική ανάπτυξη. Προοπτικές του ορεινού όγκου Αργιθέας – Αγράφων »
Παντελής Απόστολος, Αντιπρόεδρος και έφορος μονοπατιών ΕΟΣΚ
13.00 – 13.15 «Η βιοποικιλότητα στην περιοχή της Αργιθέας ως μοχλός τόνωσης της ήπιας τουριστικής ανάπτυξή της», Γραμμένος Κωνσταντίνος, Μέλος Π.Ο. του Κ.Π.Ε. Μουζακίου
13.15 – 13.30 «Επιτεύγματα και αδυναμίες των συλλόγων στην προσπάθεια συμβολής για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Αργιθέας», Τσιρογιάννη Έλλη, Μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων (ΠΟΑΣ)
13.30 – 14.00 Ανταλλαγές απόψεων – Συζήτηση – Συμπεράσματα


πηγή: http://www.karditsanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου