Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Αρκαδία. Επίσκεψη ομάδας τουριστικών πρακτόρων από το εξωτερικό στο Κέντρο Επίσκεψη ομάδας Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Καστάνιτσας και τη λιμνοθάλασσα του Μουστού

 
DSC02469
 
Ομάδα 14 ταξιδιωτικών πρακτόρων από την Ρωσία και την Ουκρανία (εκπρόσωποι της UTS Group και της ARGO Travel, εταιρείες που αντιπροσωπεύουν μεγάλη μερίδα τουριστικών γραφείων στην Ρωσία και Ουκρανία αντίστοιχα), πραγματοποίησαν ταξίδι γνωριμίας με την περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου, από τις 30/5-3/6. Από την περιήγηση των αλλοδαπών επισκεπτών δεν έλειψαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Καστάνιτσας και η λιμνοθάλασσα του Μουστού.
 
Το μεσημέρι της Πέμπτης 01/06 τα μέλη της ομάδας βρέθηκαν στο κέντρο της Καστάνιτσας όπου και ενημερώθηκαν εκτενώς για τα επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν τη φυσιογνωμία της προστατευόμενης περιοχής όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, όπως το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και το καθεστώς προστασίας της, παράλληλα με ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία που αφορούν στον παραδοσιακό-διατηρητέο οικισμό της Καστάνιτσας. Γνώρισαν από κοντά τα παραδοσιακά επαγγέλματα που αναβιώνουν στην έκθεση του κέντρου τα οποία είναι συνυφασμένα με το δάσος που περιβάλλει το χωριό και ορισμένα από τα οποία ασκούνται έως τις μέρες μας. Νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας η ομάδα επισκέφθηκε και την περιοχή του Μουστού. Τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης βρέθηκαν εκεί προκειμένου να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες στους πράκτορες για την πλούσια βιοποικιλότητα της λιμνοθάλασσας η οποία αποτελεί ισχυρό θέλγητρο για τους ημεδαπούς επισκέπτες αλλά και για δυνητικούς επισκέπτες από το εξωτερικό.

Στους τουριστικούς πράκτορες διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό, στην αγγλική γλώσσα, αναφορικά με την προστατευόμενη περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού.



πηγή: http://www.fdparnonas.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου