Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Κύπρου στην καρδιά της Λευκωσίας

 
 
Ενθουσίασε το κοινό μια ακόμη φορά ο συναρπαστικός Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, στην καρδιά της πρωτεύουσας την Κυριακή, 25 Ιουνίου.
 
Στον Αγώνα διαγωνίστηκαν δεκατρία πρωτότυπα αυτοκίνητα με συλλέκτες που απορροφούσαν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες με ενέργεια. Η αλλιώτικη αναμέτρηση με μόνο καύσιμο τον ήλιο, πρόσφερε ένα μοναδικό θέαμα σε δεκάδες ντόπιους και ξένους.
 
Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Περιφερειακής Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου με το όχημα Hyperion 3, τη δεύτερη θέση κατέκτησαν η ομάδα της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου Λάρνακας με το όχημα Ερμής και η ομάδα της Περιφερειακής Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου με το όχημα Hyperion 1, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησαν η ομάδα Club “RA” Limassol με το όχημα Little Sunny και η ομάδα της Περιφερειακής Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου με το όχημα Hyperion. Το βραβείο καλύτερου σχεδιασμού απέσπασε το όχημα Quantum Leap της ομάδας Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου. Τιμητικά βραβεία δόθηκαν επίσης στην ομάδα της Ελληνικής Σχολής Pascal και Pascal English School με το όχημα Solevo 5, στην ομάδα της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου Λάρνακας με το όχημα Φοίβος, στην ομάδα SunRacers με το αυτοκίνητο SunRacer2, στην ομάδα της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου με το όχημα Phenomenon, στην ομάδα Club “RA” Limassol με το όχημα First, στην ομάδα Odyssey με το όχημα ClearSkies και στην ομάδα της Αμερικανικής Ακαδημίας Λευκωσίας με το όχημα Jasmine.
 
Η Πανηγυρική Τελετή Απονομής των βραβείων στους νικητές πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας και τα βραβεία απένειμαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο κ. Κυριάκος Κόκκινος Μέλος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου.
 
Ο κ. Κόκκινος συνεχάρη τους νικητές αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του αγώνα, ενώ ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Λευκωσίας που με την συμβολή του αναβάθμισε το επίπεδο της διοργάνωσης, αφού για τέταρτη συνεχή χρονιά όπως είπε, στάθηκε ανεκτίμητος αρωγός του Ινστιτούτου Κύπρου, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στο σχεδιασμό και τη διεκπεραίωση του αγώνα. Ο κ. Κυριάκος Κόκκινος ανέφερε επίσης, ότι ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων εντάσσεται στις σχεδιασμένες προσπάθειες του Ινστιτούτου Κύπρου για προώθηση της δραστηριοποίησης των νέων και επιστημόνων του μέλλοντος, στις επιστήμες, την τεχνολογία, αλλά και την ανάπτυξη και αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης τονίζοντας, ότι χιλιάδες αυτοκίνητα κινούνται στους δρόμους της Κύπρου, εκπέμποντας επιβλαβείς ρύπους, ενώ πρόσθεσε ότι η ηλιακή ενέργεια αποτελεί για την οικονομία της χώρα μας και ειδικότερα για τον τομέα των μεταφορών, τη μόνη μακροπρόθεσμη, αναπτυξιακή και βιώσιμη λύση.
 
Η διοργάνωση του Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι το Ινστιτούτο Κύπρου, ως επιστημονικό κέντρο αριστείας με έντονη δραστηριότητα στον τομέα της ηλιακής ενέργειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συνεχίζει τη δράση του και τον αναπτυξιακό του ρόλο στον τομέα της Ενέργειας, του Περιβάλλοντος, της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, καθώς και της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στους αντίστοιχους τομείς, στοχεύοντας στην προαγωγή της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και δημιουργώντας τις προοπτικές για άμεσα μελλοντικά οφέλη.
 
Τον Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων στήριξαν με την παρουσία τους παράγοντες από την πολιτική, επιχειρηματική και κοινωνική ζωή του τόπου.
 
Χορηγοί του αγώνα ήταν: RCB Bank, Medochemie, Ανταλλακτικά ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, Εθνική Ασφαλιστική (Κύπρου) ΛΤΔ, KPMG και Υποστηρικτές το Τμήμα Δημοσίων Έργων, η Τροχαία Λευκωσίας, ΑΗΚ, CYTA, N.A. SERGIOU CONSTRUCTIONS& RENOVATION LTD και το Facetime Bakery Cafe.


πηγή: https://filoksenos.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου