Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Τρίκαλα. Έντονη αθλητική δραστηριότητα για τον Ορειβατικό Περιηγητικό Όμιλο Πύλης

 
 
Μια εβδομάδα με έντονη αθλητική δραστηριότητα ήταν αυτή που πέρασε για τον Ορειβατικό Περιηγητικό Όμιλο Πύλης. Για ακόμα μια φορά τα μέλη του συλλόγου μας έδωσαν το παρόν σε μεγάλες εκδηλώσεις τόσο στο χώρο του mountain bike όσο και στο χώρο των αγώνων δρόμου σε βουνό και άσφαλτο.

Αρχής γενομένης από την Κυριακή 18/6/2017 όπου μέλη του συλλόγου μας συμμετείχαν ενεργά τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οργανωτικό σκέλος του αγώνα Bike Odyssey 2017.

Το Bike Odyssey είναι ένας 8ήμερος Cross Country ποδηλατικός αγώνας που διασχίζει την οροσειρά της Πίνδου από το χωριό Σμίξη Γρεβενών έως την Ναύπακτο. Είναι ο δυσκολότερος αγώνας στην Ελλάδα και ένας από τους πιο απαιτητικούς παγκοσμίως. Σε αυτό τον αγώνα οι αθλητές καλούνται να τρέξουν με το ζευγάρι τους ένα οχταήμερο αγώνα διασχίζοντας διαδρομές συνολικού μήκους 620 χλμ., με 19.800 υψομετρικές διαφορές και να περάσουν από 57 χωριά της ορεινής Ελλάδας. Υπάρχουν λίγα ασφάλτινα τμήματα, αρκετά μονοπάτια, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό της διαδρομής του αγώνα καλύπτεται από χώμα. Ο αγώνας χωρίζεται επίσης σε δύο μικρότερα σκέλη, στη διάσχιση της Βόρειας και της Νότιας Πίνδου.

Στη φετινή διοργάνωση εκτός από την συμμετοχή μας στο οργανωτικό σκέλος της εκδήλωσης είχαμε την τιμή να έχουμε και μια ομάδα που συμμετείχε στο αγωνιστικό κομμάτι και συγκεκριμένα στον τριήμερο αγώνα της Βόρειας Πίνδου.

Η ομάδα αποτελούμενη από τον Ανδρέα Γκλαβά και τον Θανάση Κουτσογιάννη έλαβε εκκίνηση το πρωί της Κυριακής 18/6/2017 στη Σμίξη Γρεβενών και διασχίζοντας τον εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάντα και συνολική απόσταση 78,5χλμ με 2.265μ θετικά υψομετρικά έφτασε στο Μέτσοβο. Η επόμενη ημέρα τους βρήκε να διασχίζουν τους ορεινούς όγκους της κεντρικής Πίνδου και να καταλήγουν στην Πύλη. Στο τελευταίο στάδιο της βόρειας διάσχισης της Πίνδου οι αθλητές του Ο.Π.Ο.Π. χρειάστηκε να διασχίσουν συνολική απόσταση 67,5χλμ αναβαίνοντας 2625μ. θετικά υψομετρικά περνώντας διαδοχικά από τις κορυφές Τυμπάνος, Καράβα, Βουτσικάκι και Καζάρμα για να καταλήξουν τελικά στο Νεοχώρι Πεζούλας στη Λίμνη Πλαστήρα. Οι αθλητές του συλλόγου μας κατέλαβαν την 4η θέση στη Γενική Κατάταξη και την 1η στην ηλικιακή τους κατηγορία.

Οι δράσεις του συλλόγου συνεχίστηκαν το Σάββατο 24/6/2017 όπου μέλη του συλλόγου μας έδωσαν το παρόν στον πιο μεγάλο αγώνα ορεινού τρεξίματος τον Olympus Marathon αλλά και στον Καραϊσκάκειο δρόμο στη γειτονική Καρδίτσα. Στον Olympus Marathon συμμετείχε ο Απόστολος Γούλας ο οποίος παρά την ατυχία που είχε με ένα διάστρεμμα κοντά στο Καταφύγιο Γιώσος Αποστολίδης έσφιξε τα δόντια και κατάφερε να τερματίσει στο Λιτόχωρο ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε 10 ώρες και 40 λεπτά. Στο 50ο Καραϊσκάκειο δρόμο συνολικής απόστασης 25χλμ συμμετείχαν τα αδέρφια Άρης και Σάκης Καραμπέρης. Ο Άρης κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση της Γενικής Κατάταξης και να κερδίσει την 1η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία.
 
Τα μέλη του Ο.Π.Ο.Π. ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σάββατο 8/7/2017 με την εκδήλωση Souvlaki Party που θα διοργανωθεί όπως και πέρυσι στο παρκάκι δίπλα από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Πύλης. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση των γραφείων του Συλλόγου μας.
 
Συγχαρητήρια σε όλους, Καλή αποκατάσταση!!!
 
Για τον Ο.Π.Ο.Π.
Παπαστεργίου Αλέξανδρος
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου