Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Έβρος. Γιορτές Μεταξιού στο Σουφλί

 
 
Από 23 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου διοργανώνονται στο Σουφλί οι Γιορτές Μεταξιού που φιλοξενούν μια μεγάλη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου με τους Γιάννη Κότσιρα, Μίλτο Πασχαλίδη, Χρήστο Θηβαίο, Μαριάννα Πολυχρονίδη
 
Δεκατέσσερα και πλέον χρόνια Γιορτές Μεταξιού, μια ιστορία αιώνων.
 
Μια ιστορία πολιτισμού, κοινωνικής ευημερίας, ανόδου και άνθισης του εμπορίου και της αρχιτεκτονικής, γέννησης εργατικών κινημάτων και διεκδικήσεων. Μια μεταξένια ιστορία, που σφράγισε με πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση την πόλη του Σουφλίου.

Ιστορία που γράφεται ακόμα και με τις προσπάθειες του Συλλόγου Φίλων της Μετάξης «Η Χρυσαλλίδα».

Όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος, με ημερίδες, ομιλίες, διαγωνισμούς σχεδίου μόδας με βάση το μετάξι, με εκθέσεις και γιορτές, προσπαθεί να αφυπνίσει, να προβληματίσει και να θέσει στόχους, τόσο για τη σηροτροφία και τη μεταποίηση αλλά και για το μέλλον του μεταξιού και της ίδιας της πόλης του Σουφλίου.

Καλοκαίρι 2017 λοιπόν, και στους δρόμους του μεταξιού συναντάμε έναν σπουδαίο ταξιδιώτη. Τον Θάνο Μικρούτσικο, με αποσκευές γεμάτες, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ, και συνεπιβάτες του στο όχημα οι: Γιάννης Κότσιρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος και Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Στο τέρμα της διαδρομής, δηλαδή στο Σουφλί, την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 και ώρα 9:00 μ.μ., η Μεγάλη συναυλία: ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ, στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε.



πηγή: http://www.alexpolisonline.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου