Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

"ΠΕΡΙΒΟΣ". Συμμετοχή στο Επιστημονικό και Περιβαλλοντικό τριήμερο του πάρκου Αντώνης Τρίτσης


 Στις 10 Ιουνίου 2017 ο "ΠΕΡΙΒΟΣ" συμμετείχε στο Επιστημονικό και Περιβαλλοντικό τριήμερο του πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” μετά από πρόσκληση του Φορέα Διαχείρισης του πάρκου. Παρουσιάσαμε την δράση μας για την διάσωση και διάδοση των σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών σε εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν σε επιμορφωτικό σεμινάριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας με θέμα “Τα Μητροπολιτικά πάρκα ως πεδία εκπαίδευσης για την αειφορία”.
 
Επίσης μοιράσαμε σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών από επτά χειμερινά λαχανικά (κουνουπίδι, μπρόκολο πράσινο, μπρόκολο μοβ, λαχανίδα, μαρούλι ίσιο, μαρούλι κοκκινωπό, μαρούλι ρωμάνα) και το εγχειρίδιο μας “Φτιάξε το δικό σου παραδοσιακό λαχανόκηπο” σε δεκάδες εκπαιδευτικούς και φίλους του πάρκου που βρέθηκαν στην “Κιβωτό των σπόρων” του πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” όπου και φιλοξενηθήκαμε. Αντίστοιχη δράση δωρεάν διάθεσης σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών χειμερινών λαχανικών θα πραγματοποιηθεί και στο νησί μας με περισσότερα είδη τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο (ακριβείς ημερομηνίες θα γίνουν γνωστές σε νέα ανακοίνωση μας).
 
Ευχαριστούμε θερμά το Φορέα Διαχείρισης του πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” για την πρόσκληση και την φιλοξενία στον πανέμορφο χώρο της “Κιβωτού των σπόρων”.
 
Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τη δράση εδώ.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου