Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης


1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στην Ιερά Θεολογική Σχολή της ΧάλκηςΣτην 1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών που έγινε στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, παρέστη ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, το σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου. Η γιορτή οργανώθηκε από το Πελίτι και την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ενώ υποστηρίχθηκε από το παγκόσμιο κίνημα για την ελευθερία των σπόρων, Seedfreedom.
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν καλλιεργητές παραδοσιακών ποικιλιών που έχουν τις ρίζες τους από την αρχαιότητα, ενώ έγινε δωρεάν διανομή σπόρων, βολβών, φυτών και δέντρων. Κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιηθούν ομιλίες και εργαστήρια με θέματα την συλλογή, διατήρηση και διάδοση παραδοσιακών ποικιλιών, αλλά και την καλλιέργεια της γης με σεβασμό και φιλικές μεθόδους προς το περιβάλλον.
 
Ο αν. υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης, κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε κυρίως στη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου για αυτοβελτίωση και βελτίωση του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής του. Στο πλαίσιο αυτό, πρωταρχικό ρόλο διαδραματίζει η τροφή και η διαδικασία παραγωγής της, ώστε να καθίσταται δυνατή τόσο η ασφάλεια όσο και η επάρκεια των τροφίμων που καταναλώνονται. Είναι συνεπώς ιδιαίτερα αξιέπαινες οι πρωτοβουλίες για τη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων και την καλλιέργεια της γης με μεθόδους που σέβονται το φυσικό περιβάλλον. Επιπλέον, είναι σημαντική η στήριξη των πρωτοβουλιών αυτών και από την Εκκλησία, ενώ σε κάθε περίπτωση και η Πολιτεία και δη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι και θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που έχει ως επίκεντρο την οικολογική και φιλοπεριβαλλοντική διάσταση, σε κάθε στάδιο παραγωγής της τροφής.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου