Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Ημέρα Πειραμάτων – Ημέρα Παλαιοντολογίας

 
 
Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου θα πραγματοποιηθεί η «Ημέρα Πειραμάτων», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Τα παιδιά μαθαίνουν πως μέσα από το πείραμα αποκτάμε τη γνώση για τα φυσικά φαινόμενα. Παρέχεται εξοπλισμός και φυλλάδια εργασίας για την πραγματοποίηση πειραμάτων. Η κάθε ομάδα διαθέτει το δικό της εργαστήριο, με μικροσκόπια, προσωπικό εξοπλισμό και άλλα υλικά προκειμένου να πραγματοποιηθεί ορθά το κάθε πείραμα. Έννοιες όπως η βαρύτητα, η τριβή, η ταχύτητα, ο μαγνητισμός, οι πρώτες ύλες των καθημερινών μας υλικών εξηγούνται μέσα από το πείραμα και τη βιωματική μάθηση. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 80’ και το κόστος του είναι 10€.
 
Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ημέρα Παλαιοντολογίας» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Τα παιδιά συμμετέχοντας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα ζώα που ζούσαν πριν από εκατομμύρια χρόνια στο χώρο της Ελλάδας και της Μαγνησίας. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά τετράγωνα βρίσκουν απολιθωμένα κόκκαλα και δόντια από μαμούθ, καμηλοπαρδάλεις, άλογα, ύαινες και άλλα ζώα που έζησαν στον ελληνικό χώρο. Με το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μικροί φίλοι του Μουσείου ευαισθητοποιούνται για την πανίδα και γενικά για το περιβάλλον του τόπου μας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 80’ και το κόστος του είναι 10€.
 
Η ημέρα Πειραμάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21-06-2017 στο χώρο του Μουσείου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου) και η ημέρα Παλαιοντολογίας την Πέμπτη 22-06-2017. Οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα παιδιά τους στη γραμματεία του Μουσείου κάθε μέρα 11:00-13:00 εκτός Δευτέρας. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Μουσείου 24210 36555 ή στο 6945313309.


πηγή: naturahellas.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου