Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Εγκαινιάζουμε τα Μονοπάτια Πολιτισμού στην Επίδαυρο


Μονοπάτια ΠολιτισμούΕλάτε μαζί μας σ' έναν μοναδικό περίπατο! 1/6/2017
 
Με ανοιχτή πρόσκληση σ’ έναν ξεχωριστό περίπατο στο μονοπάτι γύρω από το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ο Δήμος Επιδαύρου εγκαινιάζουν το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο, την 1η Ιουλίου 2017, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος και το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, και ώρα 18:00 με προσκεκλημένους για μικρές εισηγήσεις τους: Λ. Κονιόρδου, Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Σ. Φάμελλο, Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Β. Λαμπρινουδάκη, Καθηγητή Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Α. Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος, Β. Θεοδωρόπουλο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή Φεστιβάλ Αθηνών κ.α.
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
18:00 Εγκαίνια στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου.

18:45 Εκκίνηση περιπάτου από το Αρχαίο Στάδιο (διάρκεια 1 ½ ώρας περίπου) στο ιστορικό μονοπάτι που περιβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο οδηγώντας στο αρχαίο θέατρο, στα βήματα των αρχαίων θεατών. Στη διάρκειά του δρώμενα - έκπληξη θα κρατήσουν συντροφιά στους περιπατητές !
20:15 Τερματισμός περιπάτου - άφιξη στην είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ:
 
- Για τη συμμετοχή σας στον περίπατο δεν είναι απαραίτητη η δήλωση συμετοχής.
- Συνιστώνται παπούτσια πεζοπορίας.
- Πάρτε μαζί σας λίγο νερό & κολατσιό!

- Η συμμετοχή στον περίπατο δεν περιλαμβάνει την μεταφορά από και προς τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού.  
- Η συμμετοχή στον περίπατο δεν περιλαμβάνει είσοδο στο αρχαίο Θέατρο. Εάν οι συμμετέχοντες επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση, θα πρέπει να προμηθευθούν έγκαιρα τα εισιτήριά τους.
 
Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» στην Επίδαυρο περιλαμβάνει την σηματοδότηση μια σειράς 8 διαδρομών, περιπατητικών και ποδηλατικών, που δίνουν στον περιπατητή τη δυνατότητα να βιώσει τα αξιοθέατα της περιοχής – από το Λυγουριό, τα μυκηναϊκά μονοπάτια και το Ιερό Ασκληπιείου ως Παλαιά Επίδαυρο, την βυθισμένη ρωμαϊκή έπαυλη και το Μοναστήρι της Παναγίας Πολεμάρχας – με έναν τρόπο προσωπικό και ιδιαίτερο!


πηγή: http://www.ellet.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου