Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Διεθνείς διακρίσεις για τους Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου



 
 
 

Το ελαιόλαδο «Φυλλικόν Πρωτέλαιο», που παράγουν οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, κέρδισε το ασημένιο βραβείο στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικού Ελαιόλαδου - BIOL INTERNATIONAL 2012, που διεξήχθη στην Πούλια της Ιταλίας, από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2012. Στο διεθνή διαγωνισμό, μετείχαν μόνο βιολογικά ελαιόλαδα από όλες τις χώρες του κόσμου. «Ευχαριστώ θερμά όλους και όλες για την στήριξή τους στις προσπάθειες μου», αναφέρει ο δημιουργός και υπεύθυνος της επιχείρησης κ. Γιώργος Σακελλαρόπουλος



5 χρυσά βραβεία στα GTA-Oliveology

 

Επίσης, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στον μεγαλύτερο διαγωνισμό γευσιγνωσίας στον κόσμο, τα Great Taste Awards, που διοργανώνεται από τον οίκο Guild οf Fine Food, και πραγματοποιείται στο Λονδίνο, οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου απέσπασαν 5 χρυσά βραβεία! Η επιχείρηση συμμετείχε στο διαγωνισμό με την αντιπρόσωπο εταιρεία της Αγγλίας υπό την επωνυμία Oliveology. O διαγωνισμός θεωρείται από τους πλέον ανεξάρτητους και οι γευστικές δοκιμές είναι εντελώς «τυφλές», ενώ ο αριθμός των επίσημων ειδικών γευσιγνωστών ξεπερνά τους 350.
Σε αυτό το γεγονός μετέχουν πολύ αξιόπιστες παραγωγές προϊόντων με ιδιαίτερα ποιοτικά standards, προετοιμάζεται πολλούς μήνες και αποτελεί το κορυφαίο διαγωνισμό σχεδόν σε όλο τον κόσμο, ενώ παρακολουθείται από αγοραστές, ειδικούς και αναγνωρισμένους σεφ εξειδικευμένων καταστημάτων παγκοσμίας εμβέλειας. Σε αυτό το γεγονός μετέχουν πολύ αξιόπιστες παραγωγές προϊόντων με ιδιαίτερα ποιοτικά standards, προετοιμάζεται πολλούς μήνες και αποτελεί το κορυφαίο διαγωνισμό σχεδόν σε όλο τον κόσμο, ενώ παρακολουθείται από αγοραστές, ειδικούς και αναγνωρισμένους σεφ εξειδικευμένων καταστημάτων παγκοσμίας εμβέλειας.


Επίσημα αποτελέσματα Oliveology - Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

«Στο διαγωνισμό αυτό μετείχαμε στις κατηγορίες Ελιές ( olives ) και Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο( evo ), πήραν μέρος πολλές εταιρείες με πάρα πολλά δείγματα από όλο τον κόσμο και τα αποτελέσματα καθυστέρησαν ιδιαίτερα λόγω του μεγάλου όγκου δειγμάτων, ενώ η γευσιγνωσία έγινε από 350 γευσιγνώστες (πρωτοφανές νούμερο)», σημειώνει ο κ. Σακελλαρόπουλος.


Κατηγορία «ελιές»

Όσον αφορά τη βράβευση για την κατηγορία «ελιές», ο ιδιοκτήτης της λακωνικής επιχείρησης συμπληρώνει: «Έχουν βραβευθεί 18 μόνο προϊόντα ελιάς μέσα από ένα πολύ μεγάλο αριθμό δειγμάτων από όλο τον κόσμο( 752 δείγματα ) και εμείς τιμηθήκαμε με την 1η θέση για τις ελιές -τελιές ( 2 αστέρια ) και την 6η με τις αγουροελιές, καθώς και την 7η με τις βαλσάμικες (από 1 αστέρι ). Έχουμε τρία χρυσά βραβεία στην πρώτη δεκάδα» υπογραμμίζει ο λάκωνας παραγωγός.




Κατηγορία «έξτρα παρθένα ελαιόλαδα»


Τέλος, ο κ. Σακελλαρόπουλος αναφέρεται στη βράβευση των προϊόντων του στην κατηγορία «έξτρα παρθένα ελαιόλααδα: «Έχουν βραβευθεί συνολικά 59 από ένα τεράστιο αριθμό ελαιολάδων, με δείγματα από όλο τον κόσμο( 1312 δείγματα ), ενώ τιμηθήκαμε με την 8η θέση και 2 αστέρια για το «Φυλλικον πρωτελαιο» (το μόνο ελληνικό στη πρώτη εικοσάδα ) και την 24η και 1 αστέρι για το άθερμο Εxtra Αρμονία. Εκτός αυτών είμαστε το 1ο και 2ο από τα ελληνικά, αντίστοιχα», εξηγεί ο κ. Σακελλαρόπουλος.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου