Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΙΓΜΕ: Δεν υπάρχουν κοιτάσματα ουρανίου στο νομό Κιλκίς

 
 
Διαψεύδει με ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι «στην περιοχή Κρούσια - Πάικο, στην οποία έγινε μίσθωση, υπάρχουν κοιτάσματα ουρανίου σε μεγάλες ποσότητες που τεκμηριώνονται από μελέτες και μετρήσεις του ΙΓΜΕ και αντίστοιχων υπηρεσιών άλλων κρατών, με αποτέλεσμα να διατρέχει κίνδυνο η υγεία των κατοίκων από τη ραδιενεργή σκόνη”.
Στην ανακοίνωσή του το ΙΓΜΕ, αναφέρει πως: «Ανυπόστατοι είναι οι ισχυρισμοί για ύπαρξη κοιτασμάτων ουρανίου στο Ν. Κιλκίς.
Το ΙΓΜΕ οφείλει να τονίσει κατηγορηματικά, πως δεν υπάρχει καμιά πλούσια μεταλλοφορία ουρανίου και πολύ περισσότερο τέτοιου είδους κοιτάσματα με οικονομικό ενδιαφέρον, σε όλο το Νομό Κιλκίς. Για πληροφόρηση της κοινής γνώμης, οφείλουμε να τονίσουμε ότι ορυκτά του ουρανίου μπορεί να υπάρχουν σε πολλές περιοχές του ελλαδικού χώρου, από τη Θράκη μέχρι και τη Ν. Ελλάδα, αλλά σε καμιά περίπτωση, πλην αυτής του Παρανεστίου του Ν. Δράμας δεν υπάρχει μεταλλοφορία ουρανίου με οικονομικό ενδιαφέρον. Η ανακοίνωση του ΙΓΜΕ καταλήγει πως «Οι ισχυρισμοί, επομένως των παραπάνω παραγόντων και ακτιβιστών είναι ανυπόστατοι και εκτός πραγματικότητας, με αποτέλεσμα να υπάρχει παραπληροφόρηση και εκφοβισμός τής τοπικής κοινωνίας για ένα θέμα, το οποίο δεν υφίσταται».
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου