Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Mαγνησία. Aνάδειξη της Ανάβρας σε πρότυπη κοινότητα


 

Στόχος της δημοτικής αρχής Αλμυρού στο πλαίσιο προγράμματος


Την Τετάρτη 21 Αυγούστου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλμυρού έλαβε χώρα στην Ανάβρα ενημερωτική συνάντηση για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Πράσινες αγροτικές και νησιωτικές κοινότητες – νέο πρότυπο ανάπτυξης» .

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους δημότες της Ανάβρας για την επιλογή του Δήμου να υποβάλει φάκελο για την ανάδειξη της Ανάβρας σε πρότυπη πράσινη κοινότητα.

Ο Δρ Λιβέρης Πάνος εκ μέρους τις μελετητικής ομάδας παρουσίασε στους δημότες της πρότυπης αγροτικής κοινότητας της αλλαγές που θα επιφέρει στην κοινότητας τους η συμμετοχή στο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Η συνέλευση χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή των δημοτών καθώς και το σημαντικό επίπεδο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τους σε περιβαλλοντικά θέματα. Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας έδωσε τον λόγο στους δημότες για ερωτήσεις – σκέψεις και ακολούθησε συζήτηση. Ζητήθηκε η έγγραφη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα όπου υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση.

Ορίστηκε σε μια εβδομάδα η συγκέντρωση των υπογεγραμμένων δηλώσεων ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα στο Κοινοτικό Κατάστημα. Ο δήμος προσπαθεί για την υπέρβαση 150 υπογραφών που κρίνεται ότι θα ενισχύσει την έγκριση της υποβαλλόμενης πρότασης.

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου