Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Πυρκαγιά Χίου- κάλεσμα "ΟΜΙΚΡΟΝ" για δράση στα καμένα

 



"Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν", τονίζει σε πρόσκλησή της η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Χίου ΟΜΙΚΡΟΝ που από την πρώτη στιγμή συμμετείχε στην προσπάθεια πυρόσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς της 18ης Αυγούστου.

Σε κάλεσμά της για συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων την Τετάρτη, 29 Αυγούστου στις 6.00 μ.μ. στα γραφεία της στα Παλιά Σφαγεία στον Κοφινά αναφέρει τα εξής:


 
Η καταστροφή πρωτόγνωρη, οι ανάγκες τεράστιες. Το αύριο μας θέλει όλους ενωμένους κι ενεργούς.
Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Χίου ΟΜΙΚΡΟΝ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε την περασμένη εβδομάδα το νησί μας.
 
Στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος όλα τα μέλη της Ομάδας (νέα και παλιά) καθώς και εκατοντάδες εθελοντές κάθε ηλικίας που επέλεξαν αυθόρμητα να συνταχθούν με τους εθελοντές της ΟΜΙΚΡΟΝ βοηθώντας ο καθένας με τις δυνάμεις του.
Αν και τα μέτωπα της φωτιάς ουσιαστικά πλέον ελέγχονται, μέλη και φίλοι εθελοντές της ΟΜΙΚΡΟΝ συνεχίζουν να βρίσκονται σε καθημερινή βάση στα βουνά μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των συχνών αναζωπυρώσεων αλλά και βοηθώντας σε οποιαδήποτε άλλη εργασία τους ζητηθεί.
Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ημερών, αντίβαρο στην κόπωση και την οδύνη από την καταστροφή υπήρξε η πρωτοφανής και αυθόρμητη ανταπόκριση των εθελοντών. Η φωτιά έσβησε, αλλά τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Το τιτάνιο έργο της αποκατάστασης των κατεστραμμένων εκτάσεων αλλά και της διαφύλαξης αυτών που σώθηκαν, στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό την εθελοντική προσφορά όλων μας. Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα για χάσιμο.
Για το λόγο αυτό, η Ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ καλεί τα μέλη της, τους εθελοντές που συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, αλλά και κάθε ενεργό πολίτη που επιθυμεί να βοηθήσει έμπρακτα και εθελοντικά, να παρευρεθούν στη συνάντηση προγραμματισμού δράσης που διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα. Η συνάντηση θα γίνει στο χώρο των "Παλιών Σφαγείων" στον περιφερειακό δρόμο της πόλης, στο ύψος Κοφινά, όπου η Ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ στεγάζει και αναπτύσσει πλέον τις δραστηριότητές της.
Σας περιμένουμε όλους για να ανταλλάξουμε απόψεις, να καταθέσουμε εμπειρίες και προβληματισμούς αλλά και να δηλώσουμε αποφασισμένοι να σηκώσουμε τα μανίκια από την επόμενη κιόλας ημέρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου