Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ανάπτυξη στο θαλάσσιο τουρισμό στη Σκόπελο

 
 

της Γλυκερίας Υδραίου

 
 
Mε το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, οι επικεφαλής της Σκοπέλου καταβάλλουν προσπάθειες, προκειμένου να βρεθεί το νησί στο επίκεντρο του διεθνούς ιστιοπλοϊκού χάρτη. Σε εποχές δύσκολες, κατά γενική ομολογία, οι ιθύνοντες δίνουν έμφαση στο άνοιγμα δια θαλάσσης και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, αλλά και ο τερματισμός της Ρεγκάτα του 2013, στην Σκόπελο. Το Ράλι Βορείων Σποράδων, η ΔΙΕΒΑ, ο τερματισμός της Ρεγκάτα του 2013 στην Σκόπελο και άλλες εξίσου σημαντικές διοργανώσεις που προστίθενται στο πεδίο δράσης του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου, εκτιμάται ότι ανοίγουν σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.
 
 
«Κάθε σημαντική ιστιοπλοϊκή οργάνωση που πραγματοποιείται στη Σκόπελο είναι καθοριστικής σημασίας παράγοντας για την ανάπτυξη του νησιού και την τοπική κοινωνία γενικότερα και κατά συνέπεια προσβλέπουμε σε διοργανώσεις που έχουν ως σημείο αναφοράς την ιστιοπλοΐα» αναφέρει ο Βαγγέλης Δρόσος, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ΝΙΚΟΣ.
Στο μεταξύ, σημειώθηκε και δεύτερη άφιξη του εντυπωσιακού και απολύτως πολυτελούς κρουαζιερόπλοιουStar Clipper στα χωρικά ύδατα της Σκοπέλου, προς μεγάλη ικανοποίηση των επαγγελματιών του νησιού. Το «Star Clipper» το οποίο μετέφερε πρόσφατα 157 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, διαθέτει 70 άτομα προσωπικό, φέρει σημαία Μάλτας, έχει συνολικό μήκος 111, 57 μέτρα, πλάτος 15,14 μέτρα και 4,7 μέτρα βύθισμα. Το εκπληκτικής αισθητικής, εξαιρετικά επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο, παρέμεινε αρκετές ώρες στην Σκόπελο, προκειμένου οι επιβαίνοντες, οι οποίοι διαθέτουν υψηλό οικονομικό στάτους, να γνωρίσουν το νησί και τις φυσικές του ομορφιές.
 
Οι επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για την αγορά των νησιών, δεδομένου ότι τονώνουν την αγοραστική κίνηση μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Ο τουρισμός κρουαζιέρας, αντίστοιχα, είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για τα νησιά των Βορείων Σποράδων και εκτιμάται ότι η δημιουργία των αντίστοιχων υποδομών, θα συμβάλει τα μέγιστα στην μελλοντική αύξηση των δεικτών ανάπτυξης των τριών νησιών. Οι επαγγελματίες αλλά και οι φορείς των νησιών εκτιμούν ότι η επίσκεψη κρουαζιερόπλοιων είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης που διανύουμε, διότι μεταφέρουν επιβάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι στην διάρκεια της παραμονής τους στα νησιά επισκέπτονται τα τοπικά καταστήματα, ενισχύοντας το ουσιαστικής σημασίας κεφάλαιο της οικονομίας.
 
 
 
πηγή: Ταχυδρόμος του Βόλου
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου