Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Αλεξανδρούπολη. Με επιτυχία στέφτηκε η εκδήλωση "Γνωρίστε το Δέλτα Έβρου"



Την Πέμπτη 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική - εκπαιδευτική εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου στην πλατεία του Φάρου Αλεξανδρούπολης.
Οι φωνούλες και τα χαμόγελα των μικρών μας φίλων γέμισαν την πλατεία. Οι διάφορες δραστηριότητες τους κέντρισαν τόσο πολύ το ενδιαφέρον που όχι μόνο ασχολήθηκαν μ’ αυτές, αλλά, ασχολήθηκαν με την κάθε δραστηριότητα δύο και τρεις φορές.

Τα σκοινιά που τοποθέτησε ο Φορέας γέμισαν με χρωματιστά πουλιά, τα χέρια των παιδιών...
με βραχιόλια και δαχτυλίδια που φτιάξανε μόνα τους με διάφορα υλικά από το Δέλτα του Έβρου, όπως κοχύλια, φτερά κλπ. και ο χώρος με δεκάδες ερωτήσεις που αφορούσαν τα πουλιά και τον υγροβιότοπο, «πως σχηματίστηκε το Δέλτα;», «τα Φλαμίγκο πότε έρχονται;», «τι τρώει η Χουλιαρομύτα;», «πόσα μικρά γεννά η Πρασινοκέφαλη;» και πολλές άλλες ερωτήσεις που απέδειξαν το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων και την ευαισθητοποίησή τους για τον τόσο σημαντικό υγρότοπο της περιοχής μας.

Η εκδήλωση στέφτηκε με επιτυχία και ο στόχος της που ήταν η γνωριμία των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης με το Δέλτα του Έβρου επιτεύχθηκε.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης που μας παραχώρησε το χώρο και στήριξε την προσπάθειά μας, τους χορηγούς της εκδήλωσης (Βιβλιοπωλείο Δημητριάδης) καθώς και τους κατοίκους της πόλης μας για το ενδιαφέρον που δείξανε και μας γέμισαν με αισιοδοξία και δύναμη ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη και προστασία του υγροβιότοπου.

Η εκδήλωση, όπως και οι περισσότερες δράσεις του Φορέας Διαχείρισης, χρηματοδοτούνται από το ΕΠΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ).

 
Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου
 
 




 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου