Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ξεκίνησε με κανό από τον Κατηγιώργη για Βόλο με 8 μποφόρ! - Τις «πληγές» της μετρά η Μαγνησία



Παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα με τους δυνατούς ανέμους που έφτασαν μέχρι και τα 8 μποφόρ, στη Μαγνησία και παρά το απαγορευτικό, που εξέδωσε το Λιμεναρχείο Βόλου, από νωρίς, ενώ ένα φουσκωτό που ήταν δεμένο στο λιμανάκι της Αγριάς λύθηκε και παρασύρθηκε από τα κύματα.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ένας 50χρονου Έλληνα, ο οποίος, στις 5 το απόγευμα, ξεκίνησε με κανό, από τον Κατηγιώργη, με προορισμό το Βόλο και ενώ στο Αιγαίο φυσούσαν άνεμοι 8 μποφόρ!  Τον 50χρονο Έλληνα, που ενημέρωσε τηλεφωνικά το 100 ότι κινδυνεύει και ενημερώθηκε το Λιμενικό, περισυνέλεξε ένα ιδιωτικό σκάφος, που τον μετέφερε, σώο και αβλαβή, στον Πλατανιά.
Ακόμη, στις 5.30 το απόγευμα, 26χρονη Ολλανδέζα, που κολυμπούσε στην ακτή Ξενία, ανέβηκε στο θαλάσσιο στρώμα και παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους, με αποτέλεσμα, κάποια στιγμή, να φτάσει περίπου στο 1,5 ναυτικό μίλι από τη στεριά. Τον τουρίστρια εντόπισε κλιμάκιο της ΕΟΔ στο κορδόνι, ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο και τελικά περισυνελέγη από πλωτό του Λιμεναρχείου Βόλου.
Τέλος, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, ιδιοκτήτης φουσκωτού, που ήταν δεμένο στο λιμανάκι της Αγριάς, ενημέρωσε το Λιμεναρχείο ότι το σκάφος του, μήκους 5,4 μ. λύθηκε και παρασύρθηκε στη θάλασσα. Παρά τις έρευνες που έγιναν από το λιμενικούς και τον ιδιοκτήτη του σκάφους, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί.
 
 
Τα προβλήματα από την κακοκαιρία στη Μαγνησία
 
 
Τις «πληγές» της μετρά η Μαγνησία, από τη χθεσινή κακοκαιρία, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας ήταν οι θυελλώδεις άνεμοι έντασης μέχρι 8 μποφόρ. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής ήταν να ξεριζωθούν δένδρα και να σπάσουν κλαδιά, να σημειωθούν διακοπές ηλεκτροδότησης και να δημιουργηθούν προβλήματα από την ευρεία χρήση νερού και μια βλάβη στο κέντρο του Βόλου.
Όπως έγινε γνωστό, από τον αέρα μεγάλος πλάτανος ξεριζώθηκε χθες το βράδυ στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου, στα Κάτω Λεχώνια, με αποτέλεσμα ένα κομμάτι διαμέτρου 1,5 μέτρου περίπου και βάρους περίπου 12 τόνων, να πέσει στην πλατεία. Ευτυχώς, την ώρα εκείνη δεν υπήρχε κανένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και δεν προκλήθηκαν ζημιές. Σήμερα το πρωί, συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Βόλου, μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να τον μετακινήσουν και να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο οδόστρωμα.
Παράλληλα, αρκετές ήταν οι διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία κυρίως στην περιοχή των Λεχωνίων και της Αγριάς. Λόγω των ισχυρών ανέμων, κλαδιά από δένδρα έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να βρίσκονται χωρίς ρεύμα μέχρι νωρίς το μεσημέρι, καθώς συνεργεία της ΔΕΗ έδιναν σταδιακά ρεύμα, ενώ τουλάχιστον τέσσερα συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου, έχουν μεταβεί σε όλες τις Δ.Ε. προκειμένου να μετακινήσουν και να καθαρίσουν τα κλαδιά που έπεσαν από τα δένδρα.
Από τη ΔΕΥΑΜΒ έγινε γνωστό ότι υπάρχει, από σήμερα το πρωί βλάβη σε αγωγό, επί των οδών, Ιωλκού - Σκενδεράνη, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό μέρος του κέντρου του Βόλου. Επίσης, λόγω αυξημένης κατανάλωσης στο δίκτυο και εξαιτίας πτώσης της στάθμης (διότι πολλοί ήταν αυτοί που ξέπλεναν αυλές και μπαλκόνια για να διώξουν τη σκόνη και τα φύλλα από τον αέρα), σημειώθηκαν διακοπές σε διάφορες περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.
Τέλος, στην πόλη του Βόλου έσπασαν αρκετά κλαδιά, ενώ χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό, θραύσης τζαμαρίας σπιτιού, στον 4ο όροφο στην οδό Ιωλκού, λόγω της έντασης και της ταχύτητας του ανέμου, χωρίς όμως να υπάρξουν άλλες επιπτώσεις, καθώς δεν υπήρχαν σταθμευμένα αυτοκίνητα στο δρόμο. Τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Βόλου, βρίσκονται από νωρίς το πρωί στους δρόμους, προκειμένου να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια και τα φρεάτια από τα φύλλα.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου