Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Παρουσίαση βιβλίου των Μάκη και Βαγγέλη Αξιώτη με θέμα: Τα Φυτά της Ελλάδας -Η έρευνα στη Λέσβο



                           

 Παρουσίαση βιβλίου των Μάκη και Βαγγέλη Αξιώτη με θέμα: Τα Φυτά της Ελλάδας -Η έρευνα στη Λέσβο
 
Το βιβλίο των Μάκη Αξιώτη και Βαγγέλη Αξιώτη με τίτλο «Φυτά της Ελλάδας. Η έρευνα στη Λέσβο. Βοτανική – Χρήσεις - Τοξικότητα»  παρουσιάστηκε στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι χθες Παρασκευή 24 Αυγούστου.
 
 
Το βιβλίο αποτελεί ένα μοναδικό οδηγό των φυτών της Λέσβου. Στις 720 σελίδες του έχουν καταγραφεί 820 είδη διαφορετικών φυτών που φύονται σήμερα στη Λέσβο. Το βιβλίο, εκτός από τους βοτανικούς χαρακτήρες των φυτών, περιλαμβάνει επίσης τις φαρμακευτικές χρήσεις τους, την τοξικότητα πολλών από αυτά στον άνθρωπο και στα ζώα καθώς και τη χρήση τους στην παραγωγή χρωστικών ουσιών. Παράλληλα, είναι εμπλουτισμένο με εντυπωσιακές φωτογραφίες που προέρχονται από το φωτογραφικό αρχείο των συγγραφέων.
Η καταγραφή των φυτών της Λέσβου είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης και συστηματικής έρευνας πεδίου του γιατρού Μάκη Αξιώτη, ο οποίος ήδη από το 1968 ως βοηθός στα Εργαστήρι Βοτανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχοντας μαγευτεί κυριολεκτικά από τον υπέροχο κόσμο των φυτών της Λέσβου, ξεκίνησε τη συστηματική καταγραφή και ταξινόμησή τους. Ο Βαγγέλης Αξιώτης, απόφοιτος της Φαρμακευτικής Χημείας και Τεχνολογίας Φαρμάκων έδωσε τις γνώσεις του για τις τοξικές και φαρμακευτικές ουσίες των φυτών που περιγράφονται στο βιβλίο.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα
τηλέφωνα  2253054434 begin_of_the_skype_highlighting 2253054434 end_of_the_skype_highlighting, 2251047033 begin_of_the_skype_highlighting 2251047033     
E-mail: lesvospf@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου