Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Μαραθώνιος ποδηλάτου Τζουμέρκων, για τους τολμηρούς

TZOYMERKAΤο Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ορεινή Σύγκλιση (ΚΕΔΡΟΣ), ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, διοργανώνουν μαραθώνιο αγώνα ορεινού ποδηλάτου στον γύρο των Τζουμέρκων.
Στόχος της διοργάνωσης είναι να δημιουργήσουν και να καθιερώσουν έναν ιδιαίτερο αγώνα ποδηλάτου, σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.
Για τους αθλητές του μαραθωνίου η συνολική διαδρομή του αγώνα είναι 84,9 χλμ, από τα οποία, 25,7 χλμ, είναι άσφαλτος, 55,4 χλμ, είναι χωματόδρομοι, 1,4 χλμ, μονοπάτια και τα 2,4 χλμ, τσιμεντένιοι δρόμοι.
Το χαμηλότερο υψόμετρο της διαδρομής είναι 730 μ και το μεγαλύτερο 1.850 μ. με σύνολο θετικής υψομετρικής διαφοράς 2.750 μΓια όσους δεν επιθυμούν να πάρουν μέρος στον μαραθώνιο, θα πραγματοποιηθεί ένας μικρότερος αγώνας 25 χλμ. ο οποίος θα ακολουθήσει ένα μέρος της μεγάλης διαδρομής.Για τα παιδιά και fun του ποδηλάτου θα γίνουν μικρότεροι αγώνες ταχύτητας και δεξιοτεχνίας στο Δασικό Χωριό. Παράλληλα θα έχουμε και άλλες δράσεις.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου