Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Η οικογένεια Κόβα πουλάει τον επίγειο παράδεισό στο Πόρτο Χέλι - Υποψήφιος αγοραστής ο Αμπράμοβιτς




{images:title}
Πέρα από τα παραπάνω, ένα ακόμη στοιχείο που εκτίναξε στα ύψη τη φήμη του συγκεκριμένου καταλύματος ήταν η έντονη κοινωνική ζωή του ζεύγους Κόβα. Καλέσματα τύπου μπάρμπεκιου με σικάτα παρεό και λίστες προσκεκλημένων που περιελάμβαναν όλη την crème de la crème των rich & famous -από τον τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνο έως μέλη των οικογενειών Λιβανού, Βαρδινογιάννη, Καρέλλα, Βερνίκου- το μετέτρεψαν σε ένα πραγματικό αξιοθέατο.
Σε αυτό έπαιξαν ρόλο και οι γκλάμορους ιστορίες που έχουν πάντα το δικό τους ενδιαφέρον, όπως αυτή που ήθελε την αριστοκρατική ιδιοκτήτρια Ηρώ Κόβα να αλλάζει τη χοντρή και -επομένως- ενοχλητική άμμο της ιδιωτικής της παραλίας με άλλη που μεταφέρθηκε σε ειδικά φορτηγά-πλοία από τις Μαλδίβες.
Ωστόσο υπάρχουν κι άλλες, άκρως ενδιαφέρουσες, λεπτομέρειες: ο αστικός μύθος λέει πως όλα τα κτίσματα του κτήματος Κόβα ακολουθούν τους κανόνες του φενγκ σούι και ότι στους κήπους του -εκτός από τα ελληνικά φυτά- δεσπόζουν εντυπωσιακά λουλούδια που μεταφέρθηκαν από τη μακρινή Ασία.
Στον γάμο του πρίγκιπα Νικόλαου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια, η Ηρώ Κόβα, λόγω της φιλίας της με την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της κατοικίας της για να υποδεχτεί τα μέλη άλλων βασιλικών οίκων της Ευρώπης.
Λέγεται μάλιστα ότι το βράδυ εκείνο, το γαλαζοαίματο lobby θαμπώθηκε τόσο από την ιδιαίτερη περιποίηση, με τους σεφ, τα γκαρσόνια και τις εξωτικές λιχουδιές που μίλησε για μία από τις καλύτερες φιλοξενίες όλων των εποχών. Το γεγονός μάλιστα ότι ο διάδοχος του ολλανδικού θρόνου απέκτησε, πριν από λίγους μήνες, το δικό του οίκημα στην περιοχή, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι…
 
 
Τα τοξικά ομόλογα και η πώληση
 
Η είδηση ότι η οικογένεια Κόβα πουλάει το κτήμα της στο Πόρτο Χέλι έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην κοσμική Αθήνα. «Μας είναι αδιανόητο να πιστέψουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί, που ταυτίστηκαν τόσο με την περιοχή, τώρα την εγκαταλείπουν», παραδέχεται διάσημος γείτονας που για ευνόητους λόγους δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομά του.
Το ζεύγος Κόβα κρατά για την ώρα το θέμα της πώλησης μυστικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρχική σκέψη της εκποίησης υπήρχε από τότε που, εξαιτίας κάποιων επενδύσεων μέσω του διαβόητου Μέιντοφ, έχασαν, όπως και πολλοί άλλοι επιχειρηματίες, κάποια χρήματα. Φαίνεται, όμως, ότι η ιδέα δεν είχε ακόμη ωριμάσει στο μυαλό τους.
Αυτό συνέβη φέτος το καλοκαίρι όταν και ανέθεσαν την πώληση σε δύο από τα μεγαλύτερα μεσιτικά γραφεία της χώρας, υπό τον όρο να μη διαρρεύσει τίποτα και πουθενά. Εστω κι αν ίδιος ο Γιώργος Κόβας πραγματοποιεί κάποιες επαφές και μόνος του: «Λόγω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του αλλά και του κοινωνικού κύκλου του, διαθέτει σχέσεις με όλο το διεθνές jet set», λέει χαρακτηριστικά άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. «Tώρα ήρθε η ώρα, λοιπόν, να επιστρατεύσει τις υψηλές γνωριμίες του προκειμένου να επιτύχει την τιμή που θέλει σε μια αγορά που δείχνει πεθαμένη».
Παρά τις αντικρουόμενες απόψεις που επικρατούν σε σχέση με το πού κυμαίνεται το ποσό της πώλησης, τα 50 εκατ. ευρώ φαίνεται να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. «Μην εκπλαγείτε αν το ποσό αυτό ξεπεραστεί κατά πολύ», λέει γνωστός μεσίτης.
«Οι “Ελιές” αποτελούν την πιο πολυσυζητημένη έκταση της περιοχής. Μια θαλασσινή γωνιά που κουβαλά γερές δόσεις γκλάμουρ και λάμψης, καθώς και τον κοσμοπολίτικο αέρα των μέχρι σήμερα ιδιοκτητών της». Ισως γι' αυτό οι φήμες να θέλουν τον Ρώσο μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς να την έχει βάλει για τα καλά στο μάτι.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου