Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΠΑΡΝΗΘΑ. Τα ελάφια έτρεχαν να σωθούν από τις φλόγες



 

Την τελευταία στιγμή γλύτωσαν 20 ελαφάκια, τα οποία κατάφεραν να σωθούν από τις φλόγες που μαίνονται από τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε Αφίδνες, και τις γύρω περιοχές.

Τα ελαφάκια, με το που ένιωσαν τη φωτιά να πλησιάζει, έτρεξαν πανικόβλητα να σωθούν, και τελικά τα κατάφεραν, γλυτώνοντας με μερικές μόνο γρατζουνιές, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν από τα σύρματα.
Μνήμες από τη μεγάλη φωτιά του 2007 στην Πάρνηθα "ξύπνησαν" τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε φωτιά στη δασική έκταση της περιοχής Λιοσάμπι, στις Αφιδνές, σε παράδρομο της εθνικής μετά τα διόδια.
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν εκείνη την ώρα στην Αττική βοήθησαν να εξαπλωθεί η πύρινη λαίλαπα. "Πέρασε" από Κοκκινόβραχο, Κρυονέρι, Δροσοπηγή και Άγιο Στέφανο. Σε όλη αυτή τη διαδρομή κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 4 σπίτια σε Άγιο Στέφανο και Αφίδνες έχουν υποστεί ζημιές.

Το κύριο μέτωπο είναι προς το Κρυονέρι, ενώ εστίες υπάρχουν στον Άγιο Στέφανο και τη Δροσοπηγή. Σύμφωνα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής, ο καύσωνας σε συνδυασμό με την ξηρασία και τον αέρα που είχε τη νύχτα, δημιούργησαν «μπουρλότο». Κάτοικοι της περιοχής, πάντως, καταγγέλλουν ότι άκουσαν εκρήξεις, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ υπάρχουν κάποιοι που δήλωσαν πως είδαν στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά ένα μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας Seat να απομακρύνεται.

Πάντως, στην περιοχή υπήρχε παλιότερα πεδίο βολής του στρατού και υπάρχουν παλιά βλήματα.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου