Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Θανατηφόρος ιός σε εθνικό πάρκο των ΗΠΑ προκαλεί το θάνατο σε ανθρώπουςΟι αμερικανικές αρχές συνέστησαν σήμερα επαγρύπνηση σε όλους όσοι διέμειναν σε καταλύματα στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι στην Καλιφόρνια από τα μέσα Ιουνίου, μετά τον πρόσφατο θάνατο δύο επισκεπτών του πάρκου από έναν ιό.

Αυτοί έχασαν τη ζωή τους από πνευμονικό σύνδρομο από ιό hanta (HPS), ενώ και άλλοι δύο επισκέπτες προσβλήθηκαν από τη νόσο αυτή και τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση. Όλοι είχαν επισκεφθεί το πάρκο αυτό της Καλιφόρνιας κατά τη διάρκεια του Ιουνίου.

Η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων προειδοποίησε κυρίως αυτούς που διέμειναν σε καταλύματα στο πάρκο. «Αυτοί ενημερώθηκαν για τα πρόσφατα κρούσματα HPS και κλήθηκαν να προσέχουν για ενδεχόμενα συμπτώματα», αναφέρει η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Ο ιός αυτός, ο οποίος μεταδίδεται μέσω του σιέλου ή των ούρων ζώων, κυρίως ποντικών, είναι αρκετά σπάνιος, αλλά πολύ επικίνδυνος. Αρχικά εκδηλώνεται με απλό πυρετό και πόνους, αλλά μπορεί πολύ σύντομα να αποδειχθεί θανάσιμος και γι' αυτό χρειάζεται αμέσως θεραπεία.


 

πηγή: dailynews24.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου