Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Περού. Οι Αρχές κατέσχεσαν πάνω από 16.000 αποξηραμένους ιππόκαμπους

 
 
 
Περού: Οι Αρχές κατέσχεσαν πάνω από 16.000 αποξηραμένους ιππόκαμπους

 
 
Περισσότεροι από 16.000 αποξηραμένοι ιππόκαμποι, οι οποίοι προορίζονταν για τις αγορές χωρών της Ασίας, κατασχέθηκαν την Πέμπτη από τις Αρχές του Περού, μετέδωσε το Associated Press.
«Το φορτίο των 16.280 ιππόκαμπων, που ζύγιζε 163 κιλά, εντοπίσθηκε σε τρία κιβώτια κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Aστυνομίας στο προάστιο Σαν Μιγέλ της πρωτεύουσας Λίμα, κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης», ανακοίνωσε ο Συνταγματάρχης της οικολογικής Αστυνομίας, Victor Fernandez.
Στην Ασία, κυρίως στην Κίνα, την Κορέα και την Ιαπωνία, αυτό το μικρό θαλασσινό ζώο που προστατεύεται από τη Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο των Αγρίων Ειδών (CITES) είναι περιζήτητο για τις… ευεργετικές ιατρικές του ιδιότητες (ιδίως κατά της φαλάκρας) καθώς και για την αφροδισιακή του δράση.
«Η σκόνη που παράγεται από το ζώο μεταπωλείται έναντι 6.000 δολαρίων το κιλό», πρόσθεσε. Η αλιεία ιππόκαμπου έχει απαγορευτεί στο Περού από το 2004 και η ποινή για την παράνομη αλιεία προστατευμένων ειδών κυμαίνεται από 2 έως 5 έτη φυλάκισης. Το 2011 η οικολογική Αστυνομία είχε κατασχέσει συνολικά δύο τόνους ιππόκαμπων που προορίζονταν για το εξωτερικό, ενώ το 2010 άνδρες της Ασφάλειας του αεροδρομίου στην πρωτεύουσα της Κίνας, Πεκίνο, είχαν εντοπίσει μέσα σε σάκους περισσότερα από 100 κιλά αποξηραμένων ιππόκαμπων.
 
 
 
πηγή: zougla.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου