Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Και μέσω του διαδικτύου η προβολή των νησιών μας

 
 
-1 rhodes harbourΣημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες θα αποτελέσει η λειτουργία του διαδικτυακού τόπου που ετοιμάζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

"Σε αυτό το διαδικτυακό τόπο θα μπορεί κάθε νησί να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαθέτει. Αυτά είναι δυνατό να γίνουν πόλος έλξης ξένων και Eλλήνων επισκεπτών", δήλωσε στη "δ" η αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα τουρισμού, κ. Δέσποινα Διακοσταυριανού.
Η λειτουργία του διαδικτυακού τόπου θα αποτελέσει πάντως αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.
"Θα συζητήσουμε για τη λειτουργία του portal, που θα συμβάλει πολύ στην προβολή των νησιών που ανήκουν στους δύο νομούς. Είναι θέμα χρόνου να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του διαδικτυακού τόπου. Είμαστε λίγο πριν από την προκήρυξη του τεύχους", τόνισε η κ. Διακοσταυριανού, που δεν θέλησε πάντως να μπει σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά το κόστος κατασκευής του διαδικτυακού τόπου.
Πριν από λίγο καιρό, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για το Brand Name της Περιφέρειας, που θα έχει ένα επίσης σημαντικό κόστος.
Οι δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πάντως συνεχίζονται με στόχο την καλύτερη προβολή των νησιών στο εξωτερικό και την αναστροφή του αρνητικού κλίματος, που διατηρείται εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης της χώρας μας.
Στις δράσεις αυτές εντάσσεται και η επίσκεψη που θα κάνει στη Ρόδο, συνεργείο της εταιρείας Destinations Music and Media Pty Ltd στις 12 Σεπτεμβρίου.
"Είναι μια δράση που υλοποιείται σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Αυστραλίας. Η επιλογή των νησιών έγινε από την εταιρεία παραγωγής. Εμείς συνδράμουμε στην προσπάθεια της διευκόλυνσης του τηλεοπτικού συνεργείου. Είναι σημαντική η δράση αυτή, από την άποψη ότι δεν εστιάζεται μόνο στην περιοχή της Αυστραλίας. Η εκμπομπή θα προβληθεί σε 40 χώρες, στην Ευρώπη και στην Ασία. Στόχος μας είναι η καλύτερη προβολή στο εξωτερικό για την ανατροπή του όποιου αρνητικού κλίματος", δήλωσε στη "δ" η κ. Διακοσταυριανού.
Αξίζει να σημειωθεί, πως τα γυρίσματα για την σειρά που θα φέρει τον τίτλο Classic Destinations έχουν ήδη ξεκινήσει. Χθες το κινηματογραφικό συνεργείο, βρισκόταν στην Κύθνο και την Σέριφο. Σήμερα 30 Αυγούστου, θα βρίσκεται στην Σίφνο, ενώ αύριο θα επισκεφθεί και τη Μήλο.
Στις 12 Σεπτεμβρίου το συνεργείο θα αφιχθεί στη Ρόδο, όπου θα μείνει μέχρι τις 15 του μηνός. Γυρίσματα θα γίνουν στη Μεσαιωνική Πόλη, στο Παλάτι των Ιπποτών, στη Λίνδο, στην Καλλιθέα, στο Μόντε Σμιθ και στην Κοιλάδα των Πεταλούδων.
Η σειρά που θα γυριστεί θα αποτελείται από 26 επεισόδια. Από αυτά τα 13 θα είναι αφιερωμένα σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Σκοπός της εταιρείας παραγωγής είναι η σειρά των ντοκιμαντέρ να προβληθεί από το τηλεοπτικό δίκτιο SBS­. Συζητήσεις γίνονται και με το κανάλι Travel Channel για την προβολή της στην Αγγλία και άλλες χώρες της Ευρώπης.
 
 
 
πηγή: dimokratiki.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου