Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η Πολιτεία Θράκης για τα χρυσωρυχεία


 
 
Η Πολιτεία Θράκης για τα χρυσωρυχεία

 
 
Επί δεκαετίες, στην περιοχή μας, περιμένουμε την ανάπτυξη κυρίως μέσα από έργα στα οποία, δυστυχώς, πρωταγωνιστής ήταν το ίδιο το κράτος (λιμάνι, μαρίνα, ανάπλαση παραλιακής, Λιμενική Ακαδημία κλπ ).
Εκ του αποτελέσματος όλα απεδείχθησαν όνειρα.
Ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης είναι μια ειδική περίπτωση ενός τεράστιου αναπτυξιακού έργου για την υλοποίηση του οποίου εμπλέκονται οι κυβερνήσεις τριών κρατών και χρήζει ειδικής αναφοράς.
Επί δεκαετίες, για την περιοχή μας και όχι μόνο, ακούμε για αειφόρο ανάπτυξη, αναπτυξιακό σχεδιασμό, βιώσιμο κοινωνικό βηματισμό, αξιοποίηση ευκαιριών, κέντρα υποδοχής επενδυτών, επιτροπές αντιμετώπισης της φτώχειας, προσέλκυση χιλιάδων τουριστών…
Χρόνια ολόκληρα είμαστε θεατές μιας παρέλασης υποσχέσεων, οραμάτων, ονείρων και ελπίδων για νέες θέσεις εργασίας, νέες μεγάλες επενδύσεις, λαμπρό αύριο, πλούτο και ευημερία.
Το αποτέλεσμα το βλέπουμε και το βιώνουμε ΣΗΜΕΡΑ. Ύφεση, ανεργία, απογοήτευση, φτώχεια, αναξιοπρέπεια, και μαρασμός.
Στις μέρες μας, ένα αναπτυξιακό έργο, ευτυχώς ιδιωτικής πρωτοβουλίας βρίσκεται στο προσκήνιο. Τα χρυσωρυχεία στο Πέραμα.
 
 
***

Η ευθύνη μας απέναντι στον εαυτό μας και το μέλλον, επιβάλλει ΣΗΜΕΡΑ να πάρουμε αποφάσεις και να διεκδικήσουμε όσα αξίζει ο τόπος μας.
Σήμερα ΕΜΕΙΣ ξεκινάμε με ένα υπεύθυνο ΝΑΙ στην επένδυση χρυσού στο Πέραμα.
Το δικό μας ΝΑΙ είναι προϊόν βαθειάς και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης, ρεαλιστικής προσέγγισης και εμπιστοσύνης στη νομοθεσία, την επιστήμη και τους θεσμούς.
Είναι ένα ώριμο μεγάλο έργο, έτοιμο να ξεκινήσει ΣΗΜΕΡΑ και να προσφέρει ΑΜΕΣΑ οικονομική ανακούφιση στην τοπική μας κοινωνία. Αυτό το έργο θα αποτελέσει τον μοχλό για την έλευση και άλλων μεγάλων επενδυτών στην περιοχή μας.


Θέλουμε τα χρήματα απο τα ανταποδοτικά οφέλη των χρυσορυχείων να αξιοποιηθούν για:

• την στήριξη και την αξιοπρεπή λειτουργία των ιδρυμάτων της Ιεράς μας Μητρόπολης.
• την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου.
• να γίνει η Αλεξανδρούπολη γνωστή σε όλον κόσμο ως ένας τόπος ανοικτός και ελκυστικός σε μεγάλες και σοβαρές επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας, άνθηση της αγοράς και ανάπτυξη για όλους μας.
• την δημιουργία ενός τουριστικού πακέτου προβολής του τόπου μας, που θα προσελκύσει με επαγγελματικό, επιστημονικό και σύγχρονο τρόπο επισκέπτες από τις γείτονες χώρες αλλά και από την υπόλοιπη Ευρώπη και τον κόσμο.
• την ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού.
• την αξιοποίηση και την υποστήριξη των νέων επιστημόνων και των νέων εργαζομένων που θα έχουν την ευκαιρία να προσανατολιστούν επαγγελματικά και να προσφέρουν παραγωγικά την επιστημονική τους γνώση.
 

Η επιστήμη και η νομοθεσία δεν είναι χρήσιμες όποτε βολεύουν. Είναι απαραίτητες πάντα σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία. Ας τις επικαλεστούμε λοιπόν και στην περίπτωση των Χρυσορυχείων.
Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.
 

Σας καλούμε όλους. Φορείς και απλούς πολίτες. Ελάτε να δημιουργήσουμε μια Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου χρυσού στο Πέραμα που θα διασφαλίζει την εφαρμογή του Νόμου, όλων των οδηγιών και όλων των παραμέτρων για την πιστή και αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών άλλα και των οικονομικών όρων του έργου.
Για το κυάνιο, τον υδροφόρο ορίζοντα, το δάσος της μαύρης πεύκης, τα αρχαία, τα απόβλητα, την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και ότι άλλο επικαλούνται ορισμένοι, υπάρχουν και νομοθεσίες και λύσεις
 


ΕΜΕΙΣ ως πολίτες της Αλεξανδρούπολης λέμε:

•ΟΧΙ στον λαικισμό και στην ψευτοοικολογία.
•ΟΧΙ στην φίμωση, στις προσβολές, στους εκβιασμούς, στις απειλές, στους χλευασμούς και στους προπυλακισμούς.
•ΟΧΙ στην ατολμία και την πολιτική αναποφασιστικότητα.


ΕΜΕΙΣ:
• πιστεύουμε στην ενημέρωση και τον διάλογο. Στον Νόμο και την επιστήμη.
• εξασφαλίζουμε από τώρα τις απαραίτητες δεσμεύσεις για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος μετά το τέλος του έργου.
• διαμορφώνουμε προτάσεις για τις επενδύσεις που θα γίνουν στον τόπο μας, και συμμετέχουμε στις αποφάσεις που αφορούν στην ποιότητα της ζωής μας.
• έχουμε λόγο στη διαχείριση του πλούτου της γης μας, στο καλωσόρισμα σοβαρών επενδυτών, στην προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο.
 
 
ΕΜΕΙΣ διεκδικούμε τον σεβασμό που δικαιούμαστε ως Έλληνες.
Έλα κι εσύ να σχεδιάσουμε το μέλλον μας.
 
 
Αλεξανδρούπολη Αύγουστος 2012
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Υποναύαρχος ΛΣ (εα)- Πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ
Πρόεδρος Ένωσης Πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου