Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Υψηλές βροχοπτώσεις μειώνουν τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων

 

Υψηλές βροχοπτώσεις μειώνουν τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων


Αυξημένη παραγωγή στο νότιο ημισφαίριο


Ευεργετικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία έχουν οι πρόσφατες βροχοπτώσεις στη βόρεια Αργεντινή. Κι αυτό διότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν μεγάλοι σιτοβολώνες οι οποίοι χάρη στη βροχή θα δώσουν μεγαλύτερη παραγωγή. Οι βροχοπτώσεις θεωρούνται πολύτιμες καθώς η αυξημένη παραγωγή στο νότιο ημισφαίριο θα αντισταθμίσει τη μειωμένη παραγωγή λόγω ξηρασίας στις ΗΠΑ, η οποία εκτόξευσε στα ύψη τις τιμές των σιτηρών.

«Η βροχή στην κεντρική επαρχία Σάντα Φε κυμάνθηκε μεταξύ των 8 και 37 χιλιοστών, που βελτιώνουν τις συνθήκες υγρασίας του εδάφους» ανέφερε στη εβδομαδιαία έκθεση προόδου το υπουργείο Γεωργίας της Αργεντινής. Η Αργεντινή είναι η πρώτη εξαγωγική δύναμη στον κόσμο σε σόγια, δεύτερη σε καλαμπόκι και έκτη σε σιτάρι.

Η αγορά σιτηρών έχει υποστεί κλυδωνισμούς εξαιτίας της ξηρασίας που πλήττει τις ΗΠΑ, την οποία πολλοί επιστήμονες θεωρούν ως απότοκο της κλιματικής αλλαγής. Σημειώνεται πως η φετινή ξηρασία απείλησε τον πλανήτη με ένα νέο γύρο επισιτιστικής κρίσης αντίστοιχο με εκείνον του 2007.
 
 
πηγή: econews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου