Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Βέλγοι περιπατητές στη Μάνη

 
 
Δύο Βέλγοι περιπατητές ο Matthus Joel και η Matthus Nadine επισκέφθηκαν το Γύθειο, λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο που θα τους μετέφερε στην Κρήτη, συνεχίζοντας το ταξίδι που ξεκίνησαν, από την πατρίδα τους, το Πάσχα.
Στόχος τους να φθάσουν στα Ιεροσόλυμα σημαντικό στοιχείο αναφοράς της θρησκευτικής τους κουλτούρας. Παράλληλα, δε, με το ταξίδι τους αυτό έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την κουλτούρα των περιοχών που επισκέπτονται.
 
Ο πρώτος τους σταθμός, σε αυτή τους τη διαδρομή, ήταν η Ρώμη. Στη χώρα μας έφτασαν πριν τρεις (3) εβδομάδες από το Πρίντεζι. Περνώντας την Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα κατευθύνθηκαν στο Νομό Αχαΐας και συγκεκριμένα στη Πάτρα, Διακοφτό, Καλάβρυτα, Κλειτορία και στη συνέχεια ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4 οι επόμενοι σταθμοί τους ήσαν η Βλαχέρνα, Κάψια και Τρίπολη. Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν στο Νομό Λακωνίας, από το Αλεποχώρι στους Βουτιάνους και από την Σπάρτη στο Ξηροκάμπι. Τη Δευτέρα το μεσημέρι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο στο Γύθειο.
Το ζεύγος Matthus μετά την Κίσσαμο και την Σητεία θα μεταβούν στην Τουρκία και στην Κύπρο και μέσω Χάιφας θα καταλήξουν στα Ιεροσόλυμα. Στόχος τους είναι να φθάσουν εκεί τα Χριστούγεννα, ολοκληρώνοντας το οκτάμηνο οδοιπορικό τους.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου