Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Δυτική Ελλάδα. Ενδιαφέρον για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής από τον Βιετναμέζο Πρέσβη


 
 
 
Ενδιαφέρον για τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής από τον Βιετναμέζο ΠρέσβηΤον Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα κ. Μπιν Βου δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Ο κ. Μπιν Βου είναι ο πρώτος Πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα καθώς η Πρεσβεία έχει μόλις ένα χρόνο λειτουργίας.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κατσιφάρας περιέγραψε στον Πρέσβη του Βιετνάμ το παραγωγικό προφίλ της Δυτικής Ελλάδας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που έχει καταγράψει η Περιφέρεια και παρέδωσε σε ψηφιακή μορφή όλο το σχετικό υλικό στον κ. Μπιν Βου. Αναφέρθηκε, επίσης, στην γεωπολιτική σημασία της Δυτικής Ελλάδας και στον εξωστρεφή χαρακτήρα της μέσω των λιμανιών της Πάτρας, του Αστακού και του Κατακόλου.
Ο Πρέσβης του Βιετνάμ αναφέρθηκε εν πρώτοις στις σχέσεις φιλίας των δυο χωρών και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν στην Έρευνα και στην Καινοτομία, στην ανάπτυξη αλλά και στην παραγωγή των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Μάλιστα μια πρώτη εικόνα για τις δυνατότητες της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή θα έχει ο Πρέσβης του Βιετνάμ στην 2η έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια και τον Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου, στο Μεσολόγγι.
Επίσης, συζήτηση έγινε και για ζητήματα που αφορούν στον Πολιτισμό, με τον Περιφερειάρχη να αναφέρεται εκτενώς στην ιστορική και πολιτισμική διαδρομή της Δυτικής Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στην Αρχαία Ολυμπία.
Συμφωνήθηκε να ακολουθήσει και μια δεύτερη συνάντηση στο προσεχές μέλλον ώστε εκτενέστερα να συζητηθούν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Βιετνάμ και της Δυτικής Ελλάδας ενώ ο κ. Μπιν Βου εξέφρασε το ενδιαφέρον να φέρει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε επαφή με Περιφέρειες της χώρας του.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.
Νωρίτερα ο Πρέσβης του Βιετνάμ είχε συνάντηση και με τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο. Ο κ. Αλεξόπουλος καλωσόρισε τον κ. Πρέσβη στην περιοχή και συνοπτικά του παρουσίασε τις παραγωγικές δυνατότητες της Αχαΐας, κυρίως σε δυναμικούς κλάδους με εξαγωγικό χαρακτήρα όπως είναι τα αγροτικά προϊόντα. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Αλεξόπουλος σε προϊόντα όπως το ελαιόλαδο και το κρασί τα οποία θα μπορούσαν να εξαχθούν στο Βιετνάμ, ενισχύοντας τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών.
Ο Πρέσβης του Βιετνάμ κ. Μπιν Βου με την σειρά του επανέλαβε το ενδιαφέρον της χώρας του για τόνωση των εμπορικών σχέσεων με την Ελλάδα, στον τομέα των εισαγωγών – εξαγωγών και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αλεξόπουλο για το ενδιαφέρον του.
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου