Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ποδηλάτες απ' όλη τη χώρα στην Ορεινή Ναυπακτία



Σε μία προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της Ορεινής Ναυπακτίας, η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πράσινο+Μπλε, υλοποίησε σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας, με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά τους Ποδηλατικούς Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας στην Άνω Χώρα, στις 25 και 26 Αυγούστου 2012.
Η συμμετοχή στο αγωνιστικό μέρος ήταν μεγάλη μια και οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Συμμετείχαν συνολικά 208 αγωνιζόμενοι, σε αγώνες Road & Mountain Bike. Συμμετοχές από διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως η Αθήνα, η Πάτρα, η Καλαμάτα, ή Τρίπολη, η Πρέβεζα, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, ο Πύργος, ο Βόλος, τα Ιωάννινα, η Λευκάδα, η Μύκονος, κ.α.
«Για το 2012 οι πίστες για Mountain Bike μεγάλωσαν. Το MTB ενηλίκων έγινε 41km, ενώ ο αγώνας FMTB που έγινε 24km περιελάμβανε 3 κατηγορίες πλέον: Ανδρών, Γυναικών και Εφήβων από 14 έως 18 ετών. Επιπλέον υλοποιήθηκε για πρώτη χρονιά με μεγάλη συμμετοχή και το Junior Bike, που περιελάμβανε αγώνα δρόμου μικρής απόστασης για παιδιά 10 έως 14 ετών, ενώ παράλληλα τα παιδιά κάτω των 9 ετών ήρθαν σε επαφή με το ποδήλατο και διασκέδασαν στην ξεχωριστή πίστα που δημιουργήθηκε γι’ αυτά.»
Μεγάλος ήταν ο αριθμός των επισκεπτών και συνοδών ή Ναυπακτίων που παρευρέθησαν σε όλη τη διάρκεια του διημέρου παρακολουθώντας από κοντά τη προσπάθεια των αγωνιζομένων.
Το βράδυ του Σαββάτου 26 Αυγούστου, έγινε το αντάμωμα των αγωνιζομένων, συνοδών, επισκεπτών στη κεντρική πλατεία της Άνω Χώρας αυτή την φορά με κάτω από τους ήχους ζωντανής Ελληνικής μουσικής, ενώ τα δωρεάν σουβλάκια, οι σπιτικιές πίτες και τα γλυκά, προσφορά φιλοξενίας από τον πολιτιστικό Σύλλογο Ανωχωρητών με έδρα την Άνω Χώρα, και αρκετή μπύρα, ευγενική χορηγία της FIX Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, βοήθησαν στη γνωριμία των επισκεπτών μεταξύ τους.
Παρόντες στις απονομές, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κος Γιάννης Μπουλές, οι αντιδήμαρχοι Ναυπακτίας κος Σταυρόπουλος, κα Ζιαμπάρα Μαρία, κος Σαλαμούρας και Δημοτικού διαμερίσματος Αποδοτίας κος Καράλης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κος Τσέλιος, κα Κουτσοσπύρου, κος Κοτρωνιάς , κος Κοτσανάς, κος Καρακώστας, εκπρόσωπος της Τροχαίας Ναυπάκτου κος Ζάχαρης, ο Δντής του Κέντρου υγείας κος Κιούσης, ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας κος Πατούχας, και άλλοι τοπικοί φορείς.

Ο υπεύθυνος της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε κος Ξύδης Τάσος επεσήμανε «τη σπουδαιότητα για τη περιοχή αυτής της μορφής εναλλακτικού τουρισμού και τόνισε ότι ή επιτυχία οφείλεται στην συλλογική προσπάθεια φορέων, εθελοντών και κατοίκων οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα κατέθεσαν αγάπη, ψυχή και μεράκι, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση στις μέρες μας για κάθε τοπική κοινωνία. Υπάρχουν τρόποι, αρκεί να μπορούμε να τους διακρίνουμε και φυσικά να θέλουμε να δουλέψουμε, κατέληξε ευχαριστώντας όλους αυτούς που συμμετείχαν σε αυτή την κοινή προσπάθεια και υποσχόμενος ότι την επόμενη χρονιά, οι ποδηλατικοί αγώνες της Ορεινής Ναυπακτίας θα είναι ακόμα καλύτεροι».
Οι αγώνες υλοποιήθηκαν με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού – Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας Αρ. πρωτ. 938 και με άδεια τέλεσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας Αρ. πρωτ. 2501/18/154-α
ΓΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα αγώνων www.bike.prasinomple.gr
Όλοι οι χρόνοι τερματισμού των αγωνιζομένων είναι από Photo finish και σε διασταύρωση με χρονομέτρηση χειρός.


- Κληρώθηκαν 2 ποδήλατα προσφορά των καταστημάτων Houtasbike στο Μεσολόγγι. Οι 2 τυχεροί είναι οι: Χαντζόπουλος Παναγιώτης και Δημόπουλος Αριστείδης.
"Ευχαριστούμε τους ποδηλάτες βουνού της ομάδας «ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ» τον Δ. Παπαδημητρίου από τους Ξενώνες «Τα Πέτρινα» και όλους τους εθελοντές ντόπιους και μη που έδωσαν ψυχή, για την υλοποίηση των αγώνων. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς, όπως και τους χορηγούς μας, που χωρίς την υποστήριξή τους θα ήταν σχεδόν αδύνατη η υλοποίηση των αγώνων.
Επίσης:
Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας διέθετε ιατρική ομάδα και ασθενοφόρο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων διατίθεντο νερά, ευγενική χορηγία του ΚΟΡΠΗ
Ευχαριστούμε για την πολύ σημαντική βοήθεια, την τροχαία Ναυπάκτου.
Ευχαριστούμε τα καταστήματα Cyclist και Houtasbike για την σημαντική υποστήριξή τους.
Δείγματα προϊόντων προσέφεραν: Nexcare της 3M, ROC της Johnson & Johnson,
Fitness και ΚΟΡΠΗ της Nestle, ΛΟΥΞ χυμοί αναψυκτικά της Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ. " σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές των αγώνων.
Η Άνω-Χώρα βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μ. σε απόσταση 55 χλμ. από τη Ναύπακτο και 270 χλμ από την Αθήνα. Bρίσκετε στη μέση ενός καταπληκτικού δάσους με έλατα και καστανιές που εισχωρούν μέχρι το χωριό. Είναι μια περιοχή πολύ ιδιαίτερη και μοναδική στην Ελλάδα. Η ορεινή Ναυπακτία είναι ένας από τους ομορφότερους τόπους, κατάλληλος για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις.
Ένας τόπος με παράδοση, φιλόξενος με άπλετη φυσική ομορφιά, που αξίζει να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε.
Οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες, μπορούν να στέλνουν τις παρατηρήσεις τους για βελτίωση της διοργάνωσης στο info@prasinomple.gr ή μέσω ερωτηματολογίου αξιολόγησης το οποίο θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα www.bike.prasinomple.gr.



πηγή: http://messolonghinews.blogspot.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου