Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη. Επιτέλους! Ανάκτηση χαμένου δημόσιου χώρου.



 
 
Το μέρος αυτό είναι ένα απ' τα καλύτερα της Θεσσαλονίκης. Έχει πολύ όμορφη θέα της πόλης, από τον φάρο του λιμανιού μέχρι τον Λευκό Πύργο και από εκεί μέχρι τα Κάστρα και το Σέιχ Σου σε μακρινό πλάνο και την νέα αναπλασμένη παραλία στο πρώτο επίπεδο. Βλέπεις όλη την θάλασσα και τον Όλυμπο αν υπάρχει καλή ορατότητα. Αισθάνεσαι το ωραίο σκηνικό πίσω σου, χωρίς να το βλέπεις και αν καθίσεις στην άκρη αυτού του διαδρόμου, βλέπεις και προς την μεριά της Καλαμαριάς, το Καραμπουρνάκι μέχρι το μικρό έμβολο.

Μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν γεμάτος από παρκαρισμένα αυτοκίνητα παντός χρήσης. Οι οδηγοί δεν είχαν πρόβλημα να τα σταθμεύσουν ακόμη και μπροστά στα λιγοστά παγκάκια που υπήρχαν. Οι δε "ψαράδες" έπρεπε να κάθονται στο κάθισμα του αυτοκινήτου, να ακούν την μουσική τους και να πίνουν νυχτιάτικα την φραπεδάρα τους.

Η εικόνα ευτυχώς άλλαξε, όπως δείχνει και η φωτογραφία. Έπρεπε να δημιουργηθεί το νέο parking στον χώρο του Ποσειδωνίου για να αναγκαστεί ο Δήμος να δώσει χώρο μόνον για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και όχι για στάθμευση.

Ελπίζω να μπει όσο το δυνατόν περισσότερο πράσινο στους χώρους που δημιουργήθηκαν, νησίδες και νησιά. Συνήθως υπάρχει τσιγκουνιά σ΄ αυτό και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Επίσης πρέπει να απαγορευτεί η πρόσβαση και στις άλλες δύο μεριές των μεγάρων, εκτός φυσικά από τα οχήματα φορτοεκφόρτωσης που εξυπηρετούν το μέγαρο, με μιά μπάρα που θα υπάρχει στην είσοδο. Όχι φυσικά στα αυτοκίνητα των υπαλλήλων, όπως κακώς γίνεται στο βασιλικό θέατρο. Φαντάζομαι ότι θα επισκευαστεί το πλακόστρωτο, όχι μόνο στον χώρο αυτόν αλλά μέχρι τον ναυτικό όμιλο και δεν θα περιμένουμε μέχρι να γίνει ανάπλαση όλης της περιοχής. Αυτό θα ρίξει τα τείχη που χωρίζουν στην συγκεκριμένη περιοχή τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς.
 
 

πηγή: http://thessalonikimesaapoeikones.blogspot.gr/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου