Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Οι 10 πιο σημαντικοί λόγοι για να στειρώσετε τα κατοικίδια σας

 
 
Οι 10 πιο σημαντικοί λόγοι για να στειρώσετε τα κατοικίδια σας
     
Είτε έχετε υιοθετήσει πρόσφατα ένα κατοικίδιο ζώο είτε σκέφτεστε να το κάνετε, μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις για την υγεία του που πρέπει να κάνετε, είναι να στειρώσετε τη γάτα ή το σκύλο σας. Η στείρωση, αφαίρεση των ωοθηκών και της μήτρας του θηλυκού-κατοικίδιου ζώου είναι μια κτηνιατρική διαδικασία που απαιτεί την ελάχιστη νοσηλεία και προσφέρει διά βίου οφέλη για την υγεία. Η στείρωση, αφαίρεση των όρχεων του αρσενικού σκύλου ή του γάτου σας, θα βελτιώσει σημαντικά τη συμπεριφορά του κατοικίδιου ζώου σας και θα το κρατήσει κοντά στο σπίτι.
 
  • Το θηλυκό κατοικίδιο ζώο σας θα ζήσει μια μακρύτερη, υγιέστερη ζωή.

 Η στείρωση βοηθάει στην πρόληψη λοιμώξεων της μήτρας και του καρκίνου του μαστού, η οποία είναι θανατηφόρα σε περίπου 50 τοις εκατό των σκύλων και το 90 τοις εκατό των γατών. Η στείρωση του κατοικίδιου ζώου σας πριν από τον πρώτο οίστρο προσφέρει την καλύτερη προστασία από τις ασθένειες αυτές.
 
  • Η στείρωση προσφέρει σημαντικά οφέλη υγείας για τα αρσενικά κατοικίδια σας.
Εκτός από την πρόληψη ανεπιθύμητης γέννας, η στείρωση του μικρού σας φίλου αποτρέπει τον καρκίνο των όρχεων, αν γίνει πριν την ηλικία των έξι μηνών.
 
  • Η στειρωμένη θηλυκιά δεν θα βρίσκεται πια σε οίστρο.
Ενώ οι κύκλοι μπορεί να διαφέρουν, ο οίστρος της γάτας διαρκεί τέσσερις έως πέντε ημέρες, κάθε τρεις εβδομάδες κατά τη διάρκεια της περιόδου αναπαραγωγής. Σε μια προσπάθεια να «διαφημιστούν» στους αρσενικούς, θα ουρλιάζουν και να ουρούν πιο συχνά, μερικές φορές σε όλο το σπίτι!
 
  • Το αρσενικό σκυλί σας δεν θα θέλει να περιφέρεται μακριά από το σπίτι.
Ένα άθικτο αρσενικό θα κάνει σχεδόν τα πάντα για να βρει έναν σύντροφο! Αυτό περιλαμβάνει σκάψιμο κάτω από το φράχτη και κάνοντας σαν Χουντίνι θα δραπετεύσει από το σπίτι. Και από τη στιγμή που είναι ελεύθερος να περιπλανηθεί προς αναζήτηση θηλυκού, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο τραυματισμού από αυτοκίνητο αλλά και να εμπλακεί σε καβγάδες με άλλα αρσενικά και φυσικά ο κίνδυνος να χαθεί?
 
  • Τα στειρωμένα κατοικίδια έχουν πολύ καλύτερη συμπεριφορά.
Οι στειρωμένες γάτες και σκύλοι θα εστιάσουν την προσοχή τους στην ανθρώπινη οικογένεια τους. Από την άλλη πλευρά, αστείρωτοι σκύλοι και οι γάτες μπορούν να μαρκάρουν την περιοχή τους ψεκάζοντας με έντονο άρωμα ούρα σε όλο το σπίτι. Πολλά προβλήματα επιθετικότητας μπορούν να αποφευχθούν με την έγκαιρη στείρωση.
 
  • Η στείρωση δεν θα κάνει το κατοικίδιο σας παχύ!!
Μην χρησιμοποιείτε αυτή την παλιά δικαιολογία! Η έλλειψη άσκησης και η υπερβολική λήψη τροφής θα προσθέσει στο κατοικίδιο ζώο σας επιπλέον κιλά -όχι η στείρωση!! Το κατοικίδιο ζώο σας θα παραμείνει στα σωστά κιλά όσο του παρέχετε την άσκηση που χρειάζεται και την παρακολούθηση της πρόσληψης τροφής.
 
  • Είναι ιδιαίτερα οικονομικό.
Το κόστος της στείρωσης του κατοικίδιου ζώου σας είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της κατοχής και της φροντίδας μιας γέννας. Είναι επίσης πιο οικονομικό από το κόστος της θεραπείας, όταν ο αστείρωτος Ρόκι σας το σκάσει και "αναμετρηθεί" με τα αδέσποτα της γειτονιάς!
 
  • Η στείρωση του κατοικίδιου ζώου σας είναι καλή για όλη την κοινωνία.
Τα αδέσποτα ζώα αποτελούν ένα πραγματικό πρόβλημα σε πολλά μέρη της χώρας. Μπορούν να προκαλέσουν τροχαία ατυχήματα, να τρομάξουν τα παιδιά στο πάρκο. Αλλά και για τα ίδια τα ζώα η ζωή στους δρόμους είναι μακράν από ιδανική. Με τη στείρωση δίνετε μια δυνατή γροθιά στη μείωση του αριθμού των ζώων που ζουν στους δρόμους.
 
  • Το κατοικίδιο ζώο σας δεν χρειάζεται να γεννήσει μια φορά για να μάθουν τα παιδιά σας για το θαύμα της γέννησης.
Αφήνοντας το κατοικίδιο ζώο σας να παράγει απογόνους που δεν έχετε καμία πρόθεση να κρατήσετε, δεν είναι καλό μάθημα για τα παιδιά σας -ιδίως όταν τόσα πολλά ανεπιθύμητα ζώα καταλήγουν στα καταφύγια. Υπάρχουν τόνοι από βιβλία και βίντεο που είναι διαθέσιμα για να διδάξουν τα παιδιά σας για τη γέννηση με έναν πιο υπεύθυνο τρόπο.
 
  • Η στείρωση βοηθά να αντιμετωπιστεί ο υπερπληθυσμός των κατοικίδιων ζώων.
Κάθε χρόνο, σε εκατομμύρια γάτες και σκύλους όλων των ηλικιών και φυλών γίνεται ευθανασία ή υποφέρουν ως αδέσποτα. Οι υψηλοί αριθμοί είναι το αποτέλεσμα απρόβλεπτων γεννήσεων που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί με στειρώσεις.
 
 
 
 
 
(Σ. Μ. Τα αναγραφόμενα των κειμένων των αναρτήσεων δεν είναι  και απαραίτητα σύμφωνα με τις αντιλήψεις μας.)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου