Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Επισκέψεις σχολείων στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού στο πλαίσιο εορτασμού δύο σημαντικών ημερών για το περιβάλλον

 
 
Με αφορμή τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας NATURA 2000» και της «Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας» στις 21 και στις 22 Μαΐου αντίστοιχα, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού υποδέχτηκε στα γραφεία του στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης (ΚΠΕΕ) Αμφίκλειας δύο σχολεία Παραπανάσσιων οικισμών. Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Άμφισσας και την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 το Νηπιαγωγείο Αράχοβας.

Στελέχη του Φορέα, αφού πρώτα έκαναν μια εισαγωγή για την έννοια των Προστατευόμενων Περιοχών και του Δικτύου NATURA 2000, ενημέρωσαν τα παιδιά για τον Εθνικό Δρυμό του Παρνασσού, τις δύο περιοχές που ανήκουν στο Δίκτυο NATURA 2000, καθώς και για τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που φιλοξενεί το βουνό.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.)Άμφισσας οι οποίοι, πέραν της ενημέρωσης, με μεγάλο ενδιαφέρον είδαν, άγγιξαν και μύρισαν, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, κάποια κλαδιά από δέντρα που φύονται στον Παρνασσό. Από την άλλη πλευρά, οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου μαζί με εκπαιδευτικούς, συνοδούς γονείς και στελέχη του Φορέα περπάτησαν ένα μικρό μονοπάτι και ήρθαν σε άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον, το οποίο απήλαυσαν.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου