Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Η Γη εκπέμπει S.O.S. Τα δέντρα δεν αρκούν για να μας σώσουν από το CO2!

 
 
Οι άνθρωποι εκπέμπουν περίπου 30 έως 40 δισεκατομμύρια τόνους αερίων θερμοκηπίου, διοξειδίου του άνθρακα, στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο.

Εάν το διατηρήσουμε, η Γη θα συνεχίσει να ζεσταίνεται και τελικά να καταστρέφει τον τρόπο ζωής μας. Τι μπορούμε να κάνουμε γι ‘αυτό; Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι χρειαζόμαστε έναν τρόπο να μειώσουμε ένα μέρος αυτού του CO2 από την ατμόσφαιρα.

Μια ιδέα είναι να φυτέψετε πολλά δέντρα. Τα δέντρα χρησιμοποιούν CO2 για να αναπτυχθούν. Επίσης, απελευθερώνουν οξυγόνο, επομένως είναι κερδοφόρα. Ωστόσο, οι πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι απλά δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε αρκετά δέντρα για να συλλέξουμε την απαραίτητη ποσότητα CO2 που θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στόχους που θέτει η συμφωνία των Παρισίων. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να καλύψουμε ολόκληρες τις συνεχείς ΗΠΑ με δέντρα μόνο για να συλλάβουμε το 10% του CO2 που εκπέμπουμε ετησίως.
 
Απλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος σε αυτόν τον πλανήτη για να έχει το αγρόκτημα που χρειάζεται για να τροφοδοτήσει τον κόσμο συν το χώρο για να φυτέψει τον απαραίτητο αριθμό δέντρων. Με άλλα λόγια, πολλοί από εμάς θα λιμοκτονούσαν εάν προσπαθούσαμε να χρησιμοποιήσουμε δέντρα για να λύσουμε το πρόβλημα των εκπομπών μας.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου