Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΑΝΙΜΑ. Επανεντάξεις νυκτόβιων και τραυματισμένα πελαργάκια

 



Μικρά νυκτόβια, τραυματισμένα πελαργάκια, αλλά και πολλά θλαστικά που θα απελευθερωθούν το φθινόπωρο φιλοξένησε αυτό το καλοκαίρι ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.


Επανεντάξεις νυκτοβίων

Τα μικρά νυκτόβια που φιλοξένησε η ΑΝΙΜΑ την άνοιξη και το καλοκαίρι μπήκαν όλα σε διαδικασία σταδιακής επανένταξης. Κουκουβάγιες, γκιώνηδες, νανόμπουφοι, χουχουριστές, τυτώ, τοποθετήθηκαν σε τεχνητές φωλιές, σε συνεργασία με βιοκαλλιεργητές ή και απλώς φίλους των πουλιών. Συστηματικά επανεντάχθηκαν με αυτό τον τρόπο οι νανόμπουφοι, οι χουχουριστές και πολλές κουκουβάγιες σε βιολογικό αγρόκτημα στην Κορινθία και οι μικρές τυτώ –πάλι σε βιολογικό αγρόκτημα– στη Μεσσηνία.


Πελαργάκια, ατυχήματα και πτώσεις

Τα νεαρά πελαργάκια ξεκίνησαν να δοκιμάζουν τον περασμένο Ιούλιο τα φτερά τους, με αποτέλεσμα αυξημένα περιστατικά ατυχημάτων, λόγω νεανικής αδεξιότητας. Μερικά σοβαρά και θανατηφόρα, ιδίως όταν πρόκειται για προσκρούσεις σε ηλεκτροφόρα καλώδια, κάποια ελαφρότερα. Στην ΑΝΙΜΑ φιλοξενούνται φέτος πελαργάκια από Φθιώτιδα, Λάρισα, Καλαμπάκα, Άρτα. Στο πλαίσιο προγράμματος δακτυλίωσης πελαργών, οι περισσότεροι δακτυλιώθηκαν από τη συνεργάτιδά της οργάνωσης Εύα Στετς.


Μικρά θηλαστικά

Τα μικρά θηλαστικά δεν λείπουν το καλοκαίρι από τις εισαγωγές του Σταθμού. Σκανζοχοιράκια και αλεπουδάκια θα απελευθερωθούν το φθινόπωρο, με τις πρώτες βροχές, για να είναι πιο εύκολη η εξεύρεση τροφής.



πηγή / φωτο: ΑΝΙΜΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου