Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ιωάννινα. Στο ΕΣΠΑ η πλατεία Ανατολής



ANATOLHΣτο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα- Ήπειρος» εντάχθηκε ένα ακόμη έργο του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για την κατασκευή της πλατείας στην Ανατολή, με προϋπολογισμό 850 χιλιάδων ευρώ.
Η πράξη αφορά στην διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου σε πλατεία- πάρκο στην επέκταση του οικισμού της Ανατολής και σε έκταση 5.868 τετραγωνικών μέτρων, μεταξύ των οδών Παπανδρέου, Εύξεινου Πόντου, Βοσπόρου και Κοσμά Αιτωλού.
Η διαμόρφωση του χώρου στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου πάρκου αναψυχής, με πλακόστρωτα και χώρους πρασίνου.


ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στο κέντρο της πλατείας έχει σχεδιασθεί μία κεντρική διαδρομή από ξύλινο δάπεδο, που λειτουργεί ως βασικός άξονας που ενώνει τις κύριες εισόδους επί των οδών Ευξείνου Πόντου και Κοσμά Αιτωλού.
Το κεντρικό τμήμα έχει σχεδιαστεί με ορθοκανονικές χαράξεις ενώ ο χώρος διαμορφώνεται περιμετρικά, όπου τοποθετούνται και καθίσματα.
Στη συμβολή των οδών Κοσμά Αιτωλού και Παπανδρέου, κατασκευάζεται υπερυψωμένος χώρος με θέα προς τη λίμνη και δημιουργείται χώρος δραστηριοτήτων.
Πέργκολες, χώροι πρασίνου, παρτέρια και βρύσες θα συμπληρώσουν τον χώρο της πλατείας.
Περιμετρικά κατασκευάζεται πεζοδρόμιο με πρόβλεψη όδευσης τυφλών και κατασκευής ράμπας στις κύριες εισόδους της πλατείας.
Να σημειωθεί τέλος ότι προβλέπεται η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και η εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου