Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Ήλθε πάλι καλοκαίρι…

 
 
Πολύ γρήγορα μπήκαμε στον Ιούνη. Μπήκαμε αισίως στην τροχιά του καλοκαιριού. Πάντα, τα καλοκαίρια μας είναι θερμά, τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά. Ήλιος λιοπύρι, έντονο φως, ένταση σώματος και ψυχής, αντιθέσεις, πόλεμοι και μαύρες θύμισες που κόβουν την ανάσα. Εμείς σήμερα, εδώ, όρθιοι επί των επάλξεων μεμψιμοιρούμε για τη ζωή, τις καθημερινές δυσκολίες, κυρίως για τα μόνιμα και τρέχοντα θέματα, ειδικά για τα προβλήματα της πατρίδας, που δυστυχώς αποτελούν τη γενεσιουργό αιτία πρόκλησης εθνικής κρίσης, με εκκρεμότητα και αβεβαιότητα για το μέλλον των παιδιών μας. Η υφιστάμενη πολιτική δραστηριότητα από τους νυν ηγήτορες του τόπου, δυστυχώς, φαίνεται να είναι ανίκανη να δώσει τις αναγκαίες λύσεις και η ατολμία τους δημιουργεί μια γενικότερη αταξία στη συνομολόγηση ενός κοινού ακομμάτιστου εθνικού στόχου.
 
Στις μέρες μας, παρά τα μόνιμα και καθημερινά προβλήματα, ο Ιούνης είναι ο πιο καλός μήνας του καλοκαιριού. Ο Ιούνης της ελπίδας και προσμονής. Για τις διακοπές που έρχονται, για τα παιδιά που θα βρίσκονται περισσότερο χρόνο κοντά μας, για τα δροσερά πρωινά, τα «ευανάγνωστα» ηλιοβασιλέματα και για τη μαγευτική ευωδία με την οποία μάς μεθούν τα άνθη του γιασεμιού.
 
Τώρα η ζωτικότητα των κήπων μας εντυπωσιάζει, το χρώμα και το άρωμα των λουλουδιών δημιουργούν ευφορία, οι γλάστρες αυξάνονται με τη φύτευση βασιλικού, μέντας, θυμαριού και γενικά ο τόπος λάμπει από ζωή, ομορφιά και καθαριότητα.
Ο Ιούνης είναι πια γεγονός με τα παιδιά να ετοιμάζονται να πουν «αντίο» στο σχολείο και η θάλασσα να κυματίζει με το γαλάζιο πέπλο της, σε αντίθεση με την ψυχή μας που κυματίζει με τις γκρίζες αγωνίες της, για το «τι μέλλει γενέσθαι» στην πατρίδα.

Παρά τον ερχομό του καλοκαιριού με τις τόσες ελπίδες ξεγνοιασιάς, ο «υετός» παραμένει αθεράπευτα προσκολλημένος στη μαγεία της χειμωνιάς, περίοδο όπου τα στοιχεία της φύσης βρίσκονται σε πλήρη δράση, ξεσκεπάζοντας τη μηδαμινότητα του ανθρώπου για να τα δαμάσει και σηματοδοτώντας, ταυτόχρονα, την προσωρινότητά του, σε αυτή την τόσο αμφιλεγόμενη διάσταση της ζωής.


ΥΠΟΜΟΝΗ…


πηγή: https://yetos.wordpress.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου