Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Παρατηρητήριο Δομημένου Περιβάλλοντος σε κάθε Περιφέρεια


enpe-2Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη συναντήθηκαν, σήμερα (Σ.Μ. την Παρασκευή 2-6-2017), ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας κ. ΑπόστολοςΚατσιφάρας, Πελοποννήσου κ. ΠέτροςΤατούλης, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. ΧρήστοςΜέτιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππουεκπροσωπώντας την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου.

Ο Υπουργός παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, τις νέες αρμοδιότητες και τους πόρους που αυτό μεταβιβάζει από την κεντρική Διοίκηση στις αιρετές Περιφερειακές Αρχές. Ειδική αναφορά έκανε στη διάταξη για τη σύσταση Διεύθυνσης Παρατηρητηρίου Δομημένου Περιβάλλοντος στην έδρα κάθε Περιφέρειας και τη διάρθρωσή του σε επίπεδο τμήματος στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Από την πλευρά τους οι Περιφερειάρχες ιεράρχησαν ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία και επιτυχία του Παρατηρητηρίου την έγκαιρη στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό και την επαρκή χρηματοδότησή του και κατέθεσαν προτάσεις και παρατηρήσεις, τις οποίες το Υπουργείο προτίθεται να αξιοποιήσει στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση πριν προωθηθεί στη Βουλή.



πηγή: http://www.karditsanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου