Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Τα βήματα, μέσα από φωτογραφίες, σχηματισμού ενός αναρριχώμενου φίκου (Ficus pumila) σε "μπονσάι"




 
Μέσα από το ενημερωτικό, σχετικά με την τέχνη των "μπονσάι", blog (http://bonsaicosmos.blogspot.gr/),  σας παρουσιάζουμε τα φωτογραφικά βήματα της δημιουργίας ενός "μπονσάι" από αναρριχώμενο φίκο (Ficus pumila). Από τις φωτογραφίες θα δείτε  την προοδευτική διαμόρφωση του φυτού εντός 10 ετών. Δείτε λοιπόν, την εξέλιξη του φυτού στο χρόνο. 


"Πρόκειται για ένα μικρό φυντανάκι, από αυτά που χρησιμοποιούνται από τα ανθοπωλεία στις συνθέσεις λουλουδιών, που είχα αγοράσει πριν περίπου 10 χρόνια. Αυτό το μικρό φυτό (καθώς και ένα γλαστράκι για μπονσάι που είχα κρατήσει από το πρώτο μου μπονσάι το οποίο αγόρασα όταν ήμουν 14 χρονών) ήταν η αιτία που ασχολήθηκα ξανά με τα μπονσάι.
Το είχα αγοράσει για να στολίσω το παράθυρό μου στο νέο σπίτι που είχα μετακομίσει και δεν περίμενα τότε ότι ένα τόσο μικρό φυτάκι θα κατέληγε στην σημερινή του μορφή (και ιδιαίτερα με αποκλειστική καλλιέργεια σε γλάστρα, κάτι που είναι πολύ πιό χρονοβόρο σε σχέση με την καλλιέργεια στη γή) όμως η καθημερινή επαφή μαζί του με έκανε να ψάχνω όλο και περισσότερο τον κόσμο των φυτών και την τέχνη των μπονσάι, μιας και είχα ήδη το "μικρόβιο" από παιδί".


Αρχικές φωτογραφίες δεν υπάρχουν, όμως ήταν περίπου όπως και αυτό της παρακάτω φωτογραφίας (... για να μην πώ και αρκετά μικρότερο, χωρίς ίχνος κορμού)!





 7/5/2008




22/10/2008



2/1/2009



6/3/2009





10/4/2010




3/7/2012



Και σήμερα, μετά από καθάρισμα των ανεπιθύμητων κλαδιών και ελαφρύ συρμάτωμα.
18/8/2012
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου