Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Αρκαδία. Νεκρά ψάρια στον Τράγο ποταμό- Αδιαφορία αρμοδίων για την συντελούμενη καταστροφή

 




Τα περιβαλλοντικά προβλήματα στον Τράγο ποταμό συνεχίζονται αμείωτα. Εκτός από την μόλυνση που αποδεδειγμένα υπάρχει στα νερά του ποταμού από τυροκομείο που δραστηριοποιείται στην περιοχή, εκτός από την ρύπανση που υπάρχει από τους ασυνείδητους που πετούν ό,τι βρουν στα νερά του ποταμού, που ως γνωστόν αποτελεί παραπόταμο του Λάδωνα, τώρα ήρθε να προστεθεί και ένα ακόμα πρόβλημα που αποδεικνύει πως δυστυχώς οι αρμόδιες υπηρεσίες στρουθοκαμηλίζουν και δεν ασχολούνται με το περιβάλλον και τα προβλήματα που αυτό έχει….


Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το www.arcadiaportal.gr στον ποταμό υπάρχουν νεκρά ψάρια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας τα νεκρά ψάρια προήλθαν από δυναμίτη, κάτι βέβαια που απαγορεύεται.
Στον ποταμό να σημειώσουμε πως ζουν τρία είδη πέστροφας εκ των οποίων το ένα αποτελεί μοναδικό είδος σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι μόνο στην Ελλάδα και μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει τι σημαίνει αυτό για την ισορροπία της φύσης. Ένα είδος ψαριού κινδυνεύει να εξαφανιστεί, γιατί κάποιοι δεν τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους και δεν σέβονται ούτε στο ελάχιστο το περιβάλλον, που αποτελεί το ευρύτερο σπίτι τους…
Ο Τράγος ποταμός αποτελεί έναν από τους ωραιότερους ποταμούς της περιοχής της Αρκαδίας και διασχίζει τους κάμπους του Δάρα και του Πράσινου καθώς και άλλων χωριών της περιοχής ενώ περνά και από χωριά των Καλαβρύτων όπως το χωριό Παγκράτιο.
Το ποτάμι δεν σταματά να ρέει ούτε το Καλοκαίρι και πολλοί κάνουν μπάνιο σε αυτό ενώ κατά μήκος της κοίτης του υπάρχουν πολύ ωραία φυσικά τοπία.
Παρά όμως την σπουδαιότητα του ποταμού και το φυσικό κάλλος που διαθέτει καθώς και τα σπάνια είδη ψαριών η προσοχή από τους αρμόδιους δεν είναι η δέουσα. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και κυρίως κινητοποίηση προς την πλευρά προστασίας του ποταμού από κάθε είδους απειλή…


 Νεκρά ψάρια στον Τράγο ποταμό- Αδιαφορία αρμοδίων για την συντελούμενη καταστροφή (photos)          Νεκρά ψάρια στον Τράγο ποταμό- Αδιαφορία αρμοδίων για την συντελούμενη καταστροφή (photos)          Νεκρά ψάρια στον Τράγο ποταμό- Αδιαφορία αρμοδίων για την συντελούμενη καταστροφή (photos)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου